e-mail:

Zarejestruj się
porady bukmacherskie
Analizy bukmacherskie
Średnie kursy bukmacherów
Forum sportowe
Wyniki online
Aktualności sportowe
Narzędzia
Poker

• Forum
  •  » Archiwum
  •  » 

Skład Reprezentacji Polski na ME 2008>>>Propozycje<<<

#1 2008-01-21 12:12:21

miti
Moderator
Od: Lubartów

Macie jakieś propozycje składu na ME naszej Reprezentacji? Podzielcie się nimi.

Oto moj 23 osobowy skład:

Bramkarze: Artur Boruc, Łukasz Fabiański, Tomasz Kuszczak
Obrońcy: Marcin Wasilewski, Dariusz Dudka, Jacek Bąk, Mariusz Jop, Michał Żewłakow, Grzegorz Bronowicki, Paweł Golański, Seweryn Gancarczyk
Pomocnicy:Mariusz Lewandowski, Jacek Krzynówek, Jakub Błaszczykowski, Łukasz Garguła, Ebi Smolarek, Przemysław Kaźmierczak, Rafał Murawski, Ireneusz Jeleń
Napastnicy: Dawid Jańczyk, Maciej Żurawski, Artur Wichniarek, Marek Saganowski

Ławka rezerwowych
Bramkarze: Jerzy Dudek, Wojciech Kowalewski, Arkadiusz Malarz
Obrońcy: Arkadiusz Głowacki, Jakub Wawrzyniak, Marcin Baszczyński
Pomocnicy:Tomasz Zahorski, Wojciech Łobodziński, Marek Zieńczuk
Napastnicy:Radosław Matusiak, Paweł Brożek, Dawid Nowak

Byc może wielu pominąłem ale taką kadre ja bym widział. Podajcie swoje kadry. POZDRO ! ! !

#2 2008-01-21 14:46:14

arek44
Junior

Re: Skład Reprezentacji Polski na ME 2008>>>Propozycje<<<

Miti ciekawy skład Duża odwaga co do napastników
Oto moja kadra
Bramkarze: Kuszczak   rezerwowi: Boruc, Fabiański
Obrońcy: (mam tu duży problem, bo nie pamiętam na jakiej pozycji niektórzy obrońcy grają) Wasilewski, Golański, Dudka, Bronowicki rezerwowi: Bieniuk (Antalyaspor), Gancarczyk, Wawrzyniak, Stolarczyk
Pomocnicy: Lewandowski, Krzynówek, Błaszczykowski, Garguła rezerwowi: Smolarek, Jeleń, Murawski, Kaźmierczak
Napastnici: Rasiak (najlepszy napastnik na swiecie), Mięciel rezerwowi: Jańczyk, Wichniarek
Ofensywa to nasza najsilniejsza broń !

#3 2008-01-27 11:49:31

schalkers
Dyktator
Od: niedawna;)

Bramkarze: Boruc, Fabiański, Kuszczak
Obrońcy: Wasilewski, Bronowicki, Radomski, Wawrzyniak, Rzeźniczak, Golański, Jop, Bąk
Pomocnicy: Dudka, Lewandowski, Krzynówek, Błaszczykowski, Smolarek, Garguła, Jeleń(na wypadek gdyby Leo popełnił błąd Janasa- musimy mieć szybkościowca), Vuković(może otrzyma polskie obywatelstwo)
Napastnicy: Wichniarek, Mięciel, Matusiak, Żurawski

Rezerwowi:
Bramkarz: Kowalewski
Obrońcy: Głowacki, Gancarczyk, Kiełbowicz
Pomocnicy: Murawski, Kaźmierczak, Zieńczuk
Napastnicy: Zahorski, Saganowski

Ostatnio edytowany przez schalkers (2008-01-27 11:52:43)

Czarna e(L)ka- Symbo(L) zwycięstwa!

“Statystyka jest jak krótka spódniczka - wszystko odsłania oprócz najważniejszego.” - Ryszard Tarasiewicz po meczu z Legią

#4 2008-01-31 22:40:52

zielonafilizanka
Młodzik

Bramkarze: Kuszczak, Boruc, Dudek
Obrońcy: Gancarczyk, Jop, Bąk, Głowacki, Baszczyński, Kiełbowicz, Radomski, Wasilewski
Pomocnicy: Zahorski, Dudka, Murawski, Lewandowski, Garguła, Krzynówek, Kosowski, Smolarek
Napastnicy: Rasiak, Żurawski, Matusiak, Wichniarek

#5 2008-02-15 12:13:59

rzepek01
Senior
Od: Rzeszów

Bramkarze: Boruc, Kowalewski, Kuszczak
Obrońcy: Jop, Bąk, Wasilewski, Bronowicki, Golański, no i może jeszcze Rzeźniczak
Pomocnicy: Lewandowski, Dudka, Krzynówek, Błaszczykowski, SOBOLEWSKI, Kosowski ( i ten co przeszedł do Wisly teraz z Zagłebia wstyd ale zapopmnałem)
Napastnicy: Smolarek, Wichniarek, Matusiak, Zurawksi

KS  KORONA  RZESZÓW !!!

=======================================================
FC Nürnberg
FOREVER 1.FCN

#6 2008-03-02 11:27:34

miti
Moderator

Teraz bardzo duzo się mówi że na Euro pojedzie Kokoszka, Wawrzyniak i Brożek. Co wy na to bo mnie zachwyca ten pierwszy i ten trzeci, a Wawrzyniak? Nie ma miejsca pewnego w Legii ale Leo na niego stawia. Zaufać Leo czy lepiej powołać Jopa?

#7 2008-03-02 11:32:25

Szymek
Młodzik

Mi się Brożek jakoś nie widzi. Wszyscy mówią. że to taki utalentowany zawodnik, a ja jeszcze nie widziałem żeby w którymś meczu szczególnie zachwycił. Wręcz przeciwnie. Potrafi seryjnie marnować 100% sytuacje, czasami to mu się nawet w piłkę nie uda trafić.

#8 2008-03-02 12:00:53

mikus
Senior
Od: rzeszów

Zgadzam sie z kolega wyzej,moze i Brozek strzela bramki w wisle ale w reprezetacji to nic! WAwrzyniak i Kokoszka owszem pewnie pojada! CO do Brozka to czarno to widze chyba ze by sie przydazyly jakies kontujze podstawoym gracza to wtedy ma szanse a takto to nie!

żeby wygrać trzeba grać

#9 2008-03-02 12:02:54

mikus
Senior

rzepek01 napisał:

Obrońcy: Jop, Bąk, Wasilewski, Bronowicki, Golański, no i może jeszcze Rzeźniczak
Pomocnicy: Lewandowski, Dudka, Krzynówek, Błaszczykowski, SOBOLEWSKI, Kosowski ( i ten co przeszedł do Wisly teraz z Zagłebia wstyd ale zapopmnałem)

Chyba ci chodzi o łobadzinskiego ale to wstyd nie pamietac go! a Sobolweski przeceisz oficjalnie zrezygnowal z reprezentacji! to jak to nie wiesz nic? a kosowki to tez przeciesz to dziadek juz,zreszta leo go powolal 2 razy i nic nie pokazal! po co ma kosa jechac? a za wichaniraka pojedzie Zachorski daje se glowe uciac!

Ostatnio edytowany przez mikus (2008-03-02 12:04:43)

żeby wygrać trzeba grać

#10 2008-03-02 12:29:28

schalkers
Dyktator

miti napisał:

Teraz bardzo duzo się mówi że na Euro pojedzie Kokoszka, Wawrzyniak i Brożek. Co wy na to bo mnie zachwyca ten pierwszy i ten trzeci, a Wawrzyniak? Nie ma miejsca pewnego w Legii ale Leo na niego stawia. Zaufać Leo czy lepiej powołać Jopa?

Wątki poruszane w C@fe futbol, czyżby kolega oglądał?

Myślę ze Wawrzyniak OK, może jechać, ale Kokoszka? Przecież chłopak nigdy w swoim życiu nie miał miejsca w podstawowym składzie w żadnej drużynie pierwszoligowej, a reprezentacja to jeszcze wyższa półka!

“Statystyka jest jak krótka spódniczka - wszystko odsłania oprócz najważniejszego.” - Ryszard Tarasiewicz po meczu z Legią

#11 2008-03-02 12:48:09

miti
Moderator

Oglądałem więc chciałem się zapytać o wasze zdanie. Kokoszka ma forme ale mu sie błedy przytrafiają. Nie wiem czemu nie akceptujecie Brożka.

Co do Wawrzyniaka? Jop myśle że za mecze w Eliminacja do ME powinien pojechać ( to samo powiedzieli w Cafe Futbol i ja mowie to samo).

Bramkarze? Mowili dzisiaj że Fabiański i Boruc na 100% pojadą a kto trzeci? Do wyboru jest wielu ale ja bym postawił jednak na Malarza.

Ciekawe kto bedzie 3 bramkarzem, są jeszcze Dudek, Kuszczak, Kowalewski, Przyrowski czy Białkowski. Sądze że Leo zaskoczy.

Ostatnio edytowany przez miti (2008-03-02 12:51:13)

#12 2008-03-02 14:22:41

mikus
Senior

Moim zdaniem Leo wezmie Przyrowskiego! LEo robi taka paczke tzn wezmie paru mlodych pilkarzy aby oni byli gwaizdami na euro 2012 i w el do ms 2010, a na euro 2008 zbierali dosiwadczenie! takie moje zdanie! wszytko sie okaze wkrótce! pzdr

żeby wygrać trzeba grać

#13 2008-03-02 18:33:24

schalkers
Dyktator

miti napisał:

Oglądałem więc chciałem się zapytać o wasze zdanie. Kokoszka ma forme ale mu sie błedy przytrafiają. Nie wiem czemu nie akceptujecie Brożka.

Co do Wawrzyniaka? Jop myśle że za mecze w Eliminacja do ME powinien pojechać ( to samo powiedzieli w Cafe Futbol i ja mowie to samo).

Bramkarze? Mowili dzisiaj że Fabiański i Boruc na 100% pojadą a kto trzeci? Do wyboru jest wielu ale ja bym postawił jednak na Malarza.

Ciekawe kto bedzie 3 bramkarzem, są jeszcze Dudek, Kuszczak, Kowalewski, Przyrowski czy Białkowski. Sądze że Leo zaskoczy.

Ja do Kokoszki nigdy nie byłem przekonany, robi błędy, i w przyszłosci zostanie tylko ligowym średniakiem.
Wawrzyniak może grać na lewej obronie, w środku i w pomocy, co daje wieksze pole manewru dla Beenhakera, Jop za to jest typowy środkowy obrońca, który również nie gra w klubie.

Bramkarze? Czemu Malarz ma jechać? W tym sezonie rozegrał mniej więcej tyle samo meczów co Kuszczak, i to w słabszym klubie. Nie ma pewnego miejsca w Koniczynkach, narazie nr. 1 jest Galinović. Owszem, Malarz potwierdził, że jest dobrym bramkarzem w Skodzie, ale to jest liga Grecka, Kuszczak za to udowodnił w West Brom i ManU, że może nie grać, wejść i zaprezentować się bardzo dobrze. Kowalewski? Nie wiem czemu, ale były Legionista mnie nie przekonuje, w fragmentach meczu z Wisłą widziałem, że popełnił jeden błąd, więc na razie bliżej jest Tomek Kuszczak.

#14 2008-03-02 18:37:49

schalkers
Dyktator

mikus napisał:

Moim zdaniem Leo wezmie Przyrowskiego! LEo robi taka paczke tzn wezmie paru mlodych pilkarzy aby oni byli gwaizdami na euro 2012 i w el do ms 2010, a na euro 2008 zbierali dosiwadczenie! takie moje zdanie! wszytko sie okaze wkrótce! pzdr

Młodego to weźmie Fabiańskiego, i wystarczy, przecież Boruc może doznać kontuzji, i co? Wyobrażasz sobie te tytuły: "Polska gra bez bramkarza", "Przyrowski w polskiej bramce, jak wysoko przegramy?". Chłopak jeszcze do niedawna wpuszczał takie bramki, że do B-klasy się nadawał. na el. mistrzostw świata, będzie Boruc, który ma dopiero 27 lat, więc poco szukać jego następcy? Euro 2012, Boruc ma 33 lata, przecież to najlepszy wiek dla bramkarza

#15 2008-03-02 18:41:08

schalkers
Dyktator

mikus napisał:

rzepek01 napisał:

Chyba ci chodzi o łobadzinskiego ale to wstyd nie pamietac go! a Sobolweski przeceisz oficjalnie zrezygnowal z reprezentacji! to jak to nie wiesz nic? a kosowki to tez przeciesz to dziadek juz,zreszta leo go powolal 2 razy i nic nie pokazal! po co ma kosa jechac? a za wichaniraka pojedzie Zachorski daje se glowe uciac!

Dziadek? Kolego, on jest młodszy od Krzynówka, którego uważamy za gwiazdę polskiej reprezentacji!

#16 2008-03-02 19:37:00

miti
Moderator

Wiesz Schalkers ale Kuszczak powiedział że jak ma jeździć na mecze reprezentacji i grzać ławe (czy tam jeździć na wakacje) to może wogóle nie jeździć, i dlatego dla mnie on odpada bo widać że się z Leo nie lubią. No to jak nie Kuszczak ani Malarz ani Kowalewski ani Przyrowski to kto według Ciebie? Białkowski? Dudek? Może Kieszek, albo np. Banaszyński? Nie wiem ale 3 bramkarza jest trudno wybrać.

#17 2008-03-02 19:55:14

schalkers
Dyktator

miti napisał:

Wiesz Schalkers ale Kuszczak powiedział że jak ma jeździć na mecze reprezentacji i grzać ławe (czy tam jeździć na wakacje) to może wogóle nie jeździć, i dlatego dla mnie on odpada bo widać że się z Leo nie lubią. No to jak nie Kuszczak ani Malarz ani Kowalewski ani Przyrowski to kto według Ciebie? Białkowski? Dudek? Może Kieszek, albo np. Banaszyński? Nie wiem ale 3 bramkarza jest trudno wybrać.

Ciekawe czy to powiedział Kuszczak, czy napisał FAKT, bo to jest różnica
Białkowski- kontuzja, nie zagra do końca sezonu.
Dudek- nie gra wogóle.

Zawsze można pomyśleć o Krysiaku, który wchodzi do zespołu Gretny FC. hehe i jeszcze Gostomski w Legii(ME) podobno nieźle wyciąga, Skaba dobrze bronił w sparingach przedsezonowych, Wojtek Szczęsny walczy o miano 4. lub 5. bramkarza twojego ukochanego Arsenalu, Szamo przeniósł się do Anglii żeby grać na poważnie w piłkę i jechać na Euro, szkoci robią z Załuski drugiego po Szamo Boga, Onyszko w Odense sobie bardzo dobrze radzi, Tomek Bobel mówił że w Aue mają niewygodne ławki i z chęcią by posiedział na ławce w Klagenfurcie i wiedniu, Liberda dobrze bronił w meczach z Manchesterem City, Michał Kula(Peterhead FC) chciał z dziewczyną jechać do Tunezji, ale mówił że jeśli będzie trzeba to może odwiedzić Klagenfurt, no i Maciek Nalepa po wojażach na Łotwie, gdzie mu nie chcieli zapłacić, wspominał że znalazłby pieniądze na bilet do Wiednia ~~~~~~ To tak na marginesie

Powiem szczerze, że jak oglądałem skróty meczów Jagi z jesiennej rundy to Banaszyński wymiatał, ale brak mu doświadczenia na międzynarodowych boiskach i samego OBYCIA z wielkimi stadionami.
Walka o 3. miejsce rozegra się na 100 % między Kuszczakiem a Kowalewskim, i jeśli Kowal zagra dobrą rundę w Koronie, i to, co mówił Kuszczak jest prawdą to Kowal posiedzi sobie na ławce na EURO- wiadomo będzie przy okazji powołań na następny miedzynarodowy, poważny mecz.

#18 2008-03-02 19:57:51

schalkers
Dyktator

Boże! jeszcze zapomniałem, że Miśkiewicz jest drugim bramkarzem juniorów AC Milanu, JAKO PIERWSZY POLAK, trzeba by go sprawdzić - mówił że widział Simicia na treningu -będzie wyciągał jego strzały

#19 2008-03-02 20:35:32

miti
Moderator

eey to nie lepiej zrobić skłąd na Euro z bramkarzy?

Kuszczak(ManU)

Dudek      Malarz       Pawełek     Załuska
(RealM) (Panathinaikos)  (Wisła)    (DundeeU) 

Szamotulski    Szczęsny    Białkowski  W.Kowalewski
     (Preston)       (Aresenal)  (Southampton)      (Korona)

Boruc      Fabiański
               (Celtic)    (Arsenal)

Rezerwa: Krysiak, Kieszek, Fabiniak, Przyrowski, Banaszyński

No i mamy Euro

#20 2008-03-02 21:41:30

schalkers
Dyktator

Ja do ataku bym wrzucił Kamila Ulmana[obecnie 3. ligowy klub grecki], który kiedyś w sparingach ŁKS Łomża strzelił 2 gole jak był napastnikiem
Król strzelców turnieju nasz!!!!

#21 2008-03-03 09:20:27

mikus
Senior

hehehehe Bardzo dobry sklad mysle ze zadna druzyna nie ma z nami szans!   ale tak szczerze to powiem ze mamy bardzo wielu bramkarzy np, taka Anglia to moze tylko pozazdrosci nam takiego bogactwa tlyko z drguije strony oni maja gwiazdy ale nie weszli na euro! nie licza sie gwiazdy tylko druzyna ale leo zrobil z nasz reprezentacja duzo! co mysliscie o tym  mila jedzie na euro heh,zapowiedzial ze wraca do polski po to by wlaczyc o euro ! leo powiedzial ze ne zamyka przed nikim drzwi ale Mila... co myslicie o tym?

Ostatnio edytowany przez mikus (2008-03-03 09:21:15)

żeby wygrać trzeba grać

#22 2008-03-03 12:05:13

schalkers
Dyktator

mikus napisał:

hehehehe Bardzo dobry sklad mysle ze zadna druzyna nie ma z nami szans!   ale tak szczerze to powiem ze mamy bardzo wielu bramkarzy np, taka Anglia to moze tylko pozazdrosci nam takiego bogactwa tlyko z drguije strony oni maja gwiazdy ale nie weszli na euro! nie licza sie gwiazdy tylko druzyna ale leo zrobil z nasz reprezentacja duzo! co mysliscie o tym  mila jedzie na euro heh,zapowiedzial ze wraca do polski po to by wlaczyc o euro ! leo powiedzial ze ne zamyka przed nikim drzwi ale Mila... co myslicie o tym?

Mila? Musiałby strzelić 12 bramek w rundzie, aby być dostrzeżonym przez LEO ale oczywiście nie na EURO tylko na el. do mundialu Leo już nikogo więcej nie będzie sprawdzał w kadrze przed Euro, kadra się zamknie wśród tych którzy grali do tej pory w eliminacjach i sparingach.

Nie tylko Anglia nam zazdrości , Grecy chcą jak najszybciej dać Malarzowi polskie obywatelstwo, i aby grał już na EURO, co ważne, MALARZ nie mowi 'nie', widząc, że na grę w kadrze nie ma żadnych szans

#23 2008-03-04 09:15:48

mikus
Senior

Roger Guerreiro jak myslicie dostanie polskie obywatelswo? bedzie gral w reprezentacji polski ? pojedize na euro2008 ? co o tym myslicie? moja zdanie jest tak ze z jednej strony przedal by sie kadrze bo jest znakomitym pilkarzem z 2 strony nie wiadomo jakby byl zaakceptowany przez druzyne! W jednym w wywiadó ROger powiedzial ze gdybym grał w piłkarskiej reprezentacji Polski to bylbym zachwycony! co myslicie o tym?

żeby wygrać trzeba grać

#24 2008-03-13 10:05:57

pawelek115
Młodzik

Roger może jest dobry, ale ja uważam, że w Polsce mamy tylu utalentowanych zawodników, że nie potrzebujemy naturalizować za "wszelką cenę" osób zza granicy

Błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi!

#25 2008-03-13 12:49:45

schalkers
Dyktator

pawelek115 napisał:

Roger może jest dobry, ale ja uważam, że w Polsce mamy tylu utalentowanych zawodników, że nie potrzebujemy naturalizować za "wszelką cenę" osób zza granicy

Tak w polsce mamy młodzież, walczaków, ale nie o takiej technice . W lidze hiszpańskiej mamy 1. gracza, a Roger w niej grał , niby tylko 13 meczy, ale grał na lewej obronie i nie mógł pokazać w pełni swoich umiejętności.

• Forum
  •  » Archiwum
  •  » 

Stopka forum