e-mail:

Zarejestruj się
porady bukmacherskie
Analizy bukmacherskie
Średnie kursy bukmacherów
Forum sportowe
Wyniki online
Aktualności sportowe
Narzędzia
Poker

#1 2008-01-04 22:31:31

suprajs
Senior
Od: Kołobrzeg

Bukmacherstwo w różnych krajach..

Ostatnio przeczytałem że w Niemczech od 1 stycznia 2008 nie można uprawiać hazardu przez internet.. słyszał ktoś o tym?? Jak dla mnie to jest to śmieszne. Ponoć bukmacherzy szukają jakiegoś paragrafu i mają zamiar odwołać się w Brukseli od tego postanowienia. Jeżeli jakiś Niemiec będzie chciał obstawić coś przez internet lub zagrać w pokerka, to jego zakład lub konto zostanie zablokowane. Nie można reklamować bukmacherów w internecie.

Jaki jest powód??

Odpowiedź jest prosta.. Szwaby jak zawsze są zachłanne i nie chcą aby bukmacherzy z cudzych krajów zarabiały na graczach z ich państwa. Można jedynie grać u buków stacjonarnych.. Jak wiadomo, gdy więcej osób gra u naziemnych to państwo więcej zarobi z podatków..

Takie Szwaby cwane są.. hehe Tylko nie zauważyły że w ten sposób ograniczają wolność obywatelską.. Każdy ma prawo wybrać buka u którego chce grać.. To swego rodzaju dyktatura..

Podobne zakazy są wprowadzone w USA i Holandii.. Oby nas to nie czekało

Pozdrawiam

::::::::::::: Eric Cantona :::::::::::::

“Mój najlepszy moment? Mam bardzo wiele ulubionych momentów w życiu, ale najbardziej lubię ten, kiedy kopnąłem chuligana”

#2 2008-01-07 12:16:22

barti
Młodzik

Re: Bukmacherstwo w różnych krajach..

No mam nadzieję, że nas to nie czeka bo kursy bukmacherskie dostępne u bukmacherów internetowych są zwykle dużo lepsze niż u naziemnych. Poza tym internetowi bukmacherzy mają zazwyczaj dużo bardziej rozbudowaną i lepszą ofertę. Dlatego mam nadzieję, że znajdą się jakieś luki, żeby takie zakazy nie zostały w Polsce wprowadzone lub żeby je ewentualnie ominąć.

Pozdrawiam
Barti

#3 2008-01-07 12:26:27

suprajs
Senior

barti napisał:

No mam nadzieję, że nas to nie czeka bo kursy bukmacherskie dostępne u bukmacherów internetowych są zwykle dużo lepsze niż u naziemnych. Poza tym internetowi bukmacherzy mają zazwyczaj dużo bardziej rozbudowaną i lepszą ofertę. Dlatego mam nadzieję, że znajdą się jakieś luki, żeby takie zakazy nie zostały w Polsce wprowadzone lub żeby je ewentualnie ominąć.

Pozdrawiam
Barti

No nie wiem czy internetowi bukmacherzy maja większe kursy, wydaje mi się jest odwrotnie, z tym że u internrtowych nie płaci się podatku. U nas i tak gra przez internet jest nielegalna.. Więc jesli obstawiasz u jakiegos bukmachera internetowego to łamiesz prawo.. P bynajmniej tak jest w teorii, bo w praktyce to by musieli chyba zamknać 1/10 polaków jak nie wiecej za kraty..

pozdro

“Mój najlepszy moment? Mam bardzo wiele ulubionych momentów w życiu, ale najbardziej lubię ten, kiedy kopnąłem chuligana”

#4 2008-01-07 21:25:31

arek44
Junior

Ciekawa rzecz z tymi niemcami... Szczerze mówiąc nie słyszałem o tym, ale to rzeczywiście dziwna sytuacja. Bo w końcu buki internetowe mają wiele plusów, można grać u nich różnymi systemami np. progresją (u naziemnych się chyba nie da ) no i brak podatku dzięki któremu kursy idą trochę w góre. No ale niemcy mają swoje pomysły

#5 2008-01-07 22:12:53

suprajs
Senior

arek44 napisał:

Ciekawa rzecz z tymi niemcami... Szczerze mówiąc nie słyszałem o tym, ale to rzeczywiście dziwna sytuacja. Bo w końcu buki internetowe mają wiele plusów, można grać u nich różnymi systemami np. progresją (u naziemnych się chyba nie da ) no i brak podatku dzięki któremu kursy idą trochę w góre. No ale niemcy mają swoje pomysły

hehe dokładnie.. a jeszcze jedna zaletą i chyba największą jest mozliwosc zagrania kuponów kiedy się tylko chce.. nie wazne jaka jest pora dnia a u buków naziemnych anby grac progresja trzeba miec duzy zasób gotówki, a po drugie za duza kase raczej nie pozwalaja stawiac.. np za 10tys.. byłem swiadkiem jak znajomy chciał postawic i musiała zadzwonic do centrali chyba, tam nie zezwolili na wniesienie zakładu.. heh

Pozdrawiam

#6 2008-03-13 12:07:16

woof
Administrator

>>>> bukmacherstwo w Polsce <<<<

- jeszcze do przedwczoraj bukmacher >>> bet365 <<< oferował bonus rejestracyjny
" 100% bonusu do 500 PLN"

- dziś już jest tylko " 100% bonusu do 100 PLN"

Jednak Polacy zapewne za bardzo ich ogrywali i dlatego taka decyzja.
Ja wcześniej w jednym z tematów napisałem tak;

woof napisał:

Wbrew pozorom i łowcy bonusów też mogą cos na tym zarobić, ale muszą wiedzieć jak to sobie zorganizować - nie będę pisał jak bo bukmacherzy też czytaja fora i może mi ktoś teraz nawkładać i pośmiać się z tego powodu, że bukmacherzy znaja te sposoby lepiej od nas, to powiem takim, ze kiedys dawno już pisałem na jakimś forum aby userzy pozamykali dzioby i pisali sobie nawzajem i tylko znajomym na meile o technikach obrotów bonusami to także mnie wysmiano i nawet wywalono z forum za niby głupią dyskusję z modami, a co jest teraz - znajdzie ktoś gdziekolwiek tak proste bonusy do wyrwania jak kiedyś no gdzies 3 może 4 lata temu?
Polski rynek bukmacherski nie jest najłatwiejszy dla bukmacherów, bo podam tylko jeden taki przykład, że np. w Anglii niewielu kolesiom przychodzi do głowy aby pozakładać konta na babcie, dziadka, ciocie i nawet sąsiada.
W Polsce stosunek kont aktywnych do kont założonych w celu pobrania bonusa jest chyba jednym z najmniej korzystnych dla bukmacherów w całej Europie i to jest tylko jeden z aspektów tej sprawy.

- może się mylę ale wygląda to (zmniejszenie bonusa aż pięciokrotne) na potwierdzenie moich przemyśleń.

>>> umiesz wygrywać ? nie ! - to postaraj się przegrać w/g mojej strategii ! - ha !!! moim zdaniem też to Ci się nie uda !!! <<<

#7 2008-03-18 18:43:37

Kepas
Młodzik

Kto wam powiedział, że granie w internecie jest nieleglane ( owszem jest jakaś wzmianka w polskim prawie ale wszystkie zakłady zawierane są na Malcie albo Giblartarze więc wszystko jest jak najbardzie w porządku.)
Polskie organy ściganie są bezsilne i nic nie mogą zrobić. Jeszcze żednemu polakowi nie postawiono zażutów za grę u bukmacherów internetowych.

#8 2008-03-18 18:54:59

Kepas
Młodzik

suprajs napisał:

Ostatnio przeczytałem że w Niemczech od 1 stycznia 2008 nie można uprawiać hazardu przez internet.. słyszał ktoś o tym?? Jak dla mnie to jest to śmieszne. Ponoć bukmacherzy szukają jakiegoś paragrafu i mają zamiar odwołać się w Brukseli od tego postanowienia. Jeżeli jakiś Niemiec będzie chciał obstawić coś przez internet lub zagrać w pokerka, to jego zakład lub konto zostanie zablokowane. Nie można reklamować bukmacherów w internecie.

Jaki jest powód??

Odpowiedź jest prosta.. Szwaby jak zawsze są zachłanne i nie chcą aby bukmacherzy z cudzych krajów zarabiały na graczach z ich państwa. Można jedynie grać u buków stacjonarnych.. Jak wiadomo, gdy więcej osób gra u naziemnych to państwo więcej zarobi z podatków..

Takie Szwaby cwane są.. hehe Tylko nie zauważyły że w ten sposób ograniczają wolność obywatelską.. Każdy ma prawo wybrać buka u którego chce grać.. To swego rodzaju dyktatura..

Podobne zakazy są wprowadzone w USA i Holandii.. Oby nas to nie czekało

Pozdrawiam

Totaln bzdura nic podobnego w Niemczech nie mam miejsca. w 2007r. partia  FDP(liberałowie) złożyli podobny wniosek ale jak się później okazało sami go wycofali.

#9 2008-03-18 19:23:47

woof
Administrator

Kepas napisał:

Kto wam powiedział, że granie w internecie jest nieleglane ( owszem jest jakaś wzmianka w polskim prawie ale wszystkie zakłady zawierane są na Malcie albo Giblartarze więc wszystko jest jak najbardzie w porządku.)
Polskie organy ściganie są bezsilne i nic nie mogą zrobić. Jeszcze żednemu polakowi nie postawiono zażutów za grę u bukmacherów internetowych.

To prawda ale prawdą jest, że w Polsce jeden sąd może tak zinterpretowac przepisy, że jest sie przestępcą a inny , że nic sie nie stało w tej samej sprawie i jest ok - koles z Warszawy siedzi a z łodzi nie tak może być i wszyscy politycy powiedzą, że jast ok - paranoja - szkoda klikania.

>>> umiesz wygrywać ? nie ! - to postaraj się przegrać w/g mojej strategii ! - ha !!! moim zdaniem też to Ci się nie uda !!! <<<

Stopka forum

Nasi użytkownicy napisali 28234 wiadomości
Mamy 8172 zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zarejestrował się tandrzej
Na Forum jest 11 użytkowników :: 3 Zarejestrowany i 8 Gości
Zarejestrowani na forum: destril, Zahir, Mazurgda

Forum bukmacherskie Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Forum bukmacherskie Kontakt | Polityka prywatności |
forum bukmacherskie