e-mail:

Zarejestruj się
porady bukmacherskie
Analizy bukmacherskie
Średnie kursy bukmacherów
Forum sportowe
Wyniki online
Aktualności sportowe
Narzędzia
Poker

#76 2007-12-02 22:12:51

Lukic
Senior

Re: Zmiany w regulaminie konkursu

pyrtol napisał:

Ja mam pytanie co do liczenia pkt:
regulamin pkt 9
" Za poprawne wytypowanie wyniku gracz przyznaje sobie punkty wg poniższej formuły:
Ilość punktów za trafiony typ = kurs – 1"

Czy to znaczy trafiony kurs 1.5*2=3
a potem jeszcze 3-1= 2 pkt??

Bo jezeli tak to proponuja adminowi wyslac po PW do kazdego typera bo wiekszosc chyba liczy dalej po staremu tzn kurs x 2 lub 1

Punkty liczy się następująco

pkt =  Kurs - 1. np. kurs wynosi 3 przy wygranym kuponie otrzymujesz 3-1 = 2pkt.

A co robią inni nie patrz na to ..., do 3 razy złe rozliczenie to jest eliminacja z konkursu.. a widziałem że masz już żle rozliczone w temacie.. Także nie patrz na innych tylko stosuj sie do regulaminu .

#77 2007-12-02 22:16:14

Lukic
Senior

Moim zdaniem powinno być ograniczenie do kursu maks 5.0. Trafienie kursu większego niż 5 jest raczej mało prawdopodobne i polega to na szczęściu, farcie  itp.  A nie o to chodzi.. wydaje mi się że konkurs jest po to żeby docenić tych co jednak potrafią typować a nie liczą na łud szczęścia!!!!.

#78 2007-12-02 22:20:57

Wojtas_MKS
Kadet

Moderator ma zawsze racje.

#79 2007-12-02 23:12:24

woof
Administrator

Niestety admin tyko częsciowo zgodził się na moją propozycję - nie uwzględnił propozycji odejmowania 1 pkt za zły typ i teraz mamy lekkie problemy.
Piszecie tutaj o farcie, a ja już dziś tak zagrałem aby admin się przekonał, że jak mi się fartnie kilka razy to wygram konkurs. Wyjdzie na to - jak już ktoś tu napisał, że to forum farciarzy . bo jak wielu tak zacznie grać jak ja teraz to zapewne ci co grają rozsądnie nie będą mieli szans.

W ubiegłym miesiącu niewiele brakło abym jednym typem zainkasował wygraną - zapewne admin zobaczył i zabronił zakładów wielokrotnych z tym samym typem, może w tym miesiącu będzie tak samo jak mi coś wejdzie to admin zmieni zdanie.
Może teraz gram wbrew sobie ale forum dopiero się rozwija i konkurs też, więc czasami własnym przykładem trzeba pokazać wszelkie słabości.

>>> umiesz wygrywać ? nie ! - to postaraj się przegrać w/g mojej strategii ! - ha !!! moim zdaniem też to Ci się nie uda !!! <<<

#80 2007-12-03 09:15:57

slay
Zbanowany
Od: Białystok

woof napisał:

Piszecie tutaj o farcie, a ja już dziś tak zagrałem aby admin się przekonał, że jak mi się fartnie kilka razy to wygram konkurs. Wyjdzie na to - jak już ktoś tu napisał, że to forum farciarzy . bo jak wielu tak zacznie grać jak ja teraz to zapewne ci co grają rozsądnie nie będą mieli szans.

Problem w tym, ze musialoby Ci sie fartnac srednio raz na tydzien. A to - nawet przy Twoim sposobie gry - dosyc sporo...

Lukic napisał:

Moim zdaniem powinno być ograniczenie do kursu maks 5.0. Trafienie kursu większego niż 5 jest raczej mało prawdopodobne i polega to na szczęściu, farcie  itp.  A nie o to chodzi.. wydaje mi się że konkurs jest po to żeby docenić tych co jednak potrafią typować a nie liczą na łud szczęścia!!!!.

Idac dalej, powinno sie ograniczyc kursy do poziomu ~3.5 przy 3-drogowych i ~2 przy 2-drogowych, bo powyzej tego w 99% sa juz niespodzianki/fuksy. A wykluczajac po kolei dane rodzaje zdarzen (liczba bramek/pkt, liczba wolnych/roznych/kartek, strzeli/nie strzeli, etc.) jako zbytnio fuksiarskie (bo w koncu czym innym jak nie fuksem jest trafienie, ile bedzie zoltych kartek w meczu?), dojdziemy do typowania tylko 1X2 i to w wiekszosci na faworytow, bo inaczej to bedzie liczenie na lut szczescia.
Tak, ironizuje.

#81 2007-12-03 09:39:47

woof
Administrator

slay napisał:

Problem w tym, ze musialoby Ci sie fartnac srednio raz na tydzien. A to - nawet przy Twoim sposobie gry - dosyc sporo...

Nie w tym problem, że mi się może nie fartnąć - problem w tym, że jak 30 % userów zacznie tak grać to typujący spokojnie po dokładnych analizach zapewne nie bedą mieli szans.

>>> umiesz wygrywać ? nie ! - to postaraj się przegrać w/g mojej strategii ! - ha !!! moim zdaniem też to Ci się nie uda !!! <<<

#82 2007-12-03 14:15:08

berserker
Kadet

Podam wam przyklad: ktos typuje 10 remisow w koszykowce powiedzmy ze srednio po kursie 16, trafia jeden-jest to realne, jego tygodniowy wynik 15 pkt, przy tych zasadach typowania bardzo duzo, woof proponowal odejmowanie punktu za nietrafione typy 15-9 zostaje farciarzowi 6 pkt. Taka punktacja odstraszylaby spora liczbe typerow liczacych tylko na szczescie, dlatego jesli punktujemy sposobem woofa to tylko w jego oryginalnym pomysle, a nie zmieniamy zasady czesciowo i tworzymy loterie ,ktora nie ukazuje zadnej wiedzy typerow.

Druga sprawa pkt 7 regulaminuKażde spotkanie może być wykorzystane w typowaniu tylko raz
Zaczynaja sie sporty zimowe biathlon,skoki, narciarstwo alpejskie-sa to dyscypliny- nie ma co sie oszukiwac dosc loteryjne szczegolnie ze wzgledow pogodowych.Nawet typujac wielkiego faworyta jak powiedzmy Ole Einar Bjoerndalen w biatlonie nasze szanse sa srednie, jednak wybierajac sobie kilku zawodnikow po wyzszych kursach mamy mozliwosc zwiekszenia ogromnie naszych szans na prawidlowy typ mimo,ze stracimy kilka typow na jedno zdarzenie to biorac pod uwage wysokosc kursow, moze to byc bardzo oplacalne, niestety przez pkt 7 nie mozemy obrac takiej taktyki.

Uwazam ze obydwie zmiany sa gorsze w stosunku do pierwotnego regulaminu, a konkurs tak jak niektorzy z Was juz tu pisali stanie sie loteria.

The legends may sleep, but they never die.

#83 2007-12-03 14:30:01

berserker
Kadet

Podam jescze jeden przyklad, pare lat temu zagralem sobie na moj ulubiony biatlon i wybralem na zwyciezce jedna z dwoch Rosjanek Achatova lub Ichmuratova, wiedzialem ze swietnie strzelaja,a ze byl to bieg poscigowy z 4 strzelaniami bylem prawie pewien, ze ktoras z nich wygra.Postawilem na kazda z nich po 100 zl i powiem Wam, ze nie balem sie zaryzykowac 200 zl, ale jakbym mial wybrac tylko jedna  z nich, nie postawilbym nawet 10 zl.Rosjanki po sprincie byly na jakim4,5 miejscu wiec oczywiscie bukmacherzy nie uwazajac je za najwieksze faworytki ustawili wysokie kursy na Achatova placili 7-1 na Ischmuratova 10-1, po 4 strzelaniu obydwie Rosjanki na zero i tylko moglem sie emocjonowac , czy po postawieniu 200 zl bede do przodu 500 w przypadku achatowej czy 800 w przypadku ischmuratovej(wygrala niestety po finiszu ta pierwsza   )

Oponuje o zmiane badz lepsze sprecyzowanie punktu 7, gdyz uwazam to za bardzo niesprawiedliwe, jeden typ na zwyciezce -potrzeba duzo szczescia, kilka typow odzwierciedla i jakas wiedze i sprawia, ze konkurs bedzie mniej loteryjny.

#84 2007-12-03 14:59:28

administrator
Administrator

Odejmowanie 1 punktu nie zostało wprowadzone dlatego, żeby uniknąć sytuacji, gdy ktoś na wstępie zdobywa ujemnie punkty. Od razu zniechęciłoby go to do gry. Obecny system punktowania nie jest idealny ale pozostaniemy przy nim w tym miesiącu. Sam jestem ciekawy jak często będą padały niespodzianki. A może okaże się, że najlepiej pójdzie tym co obstawiali wcale nienajwyższe kursy?

Za to w styczniowym konkursie każdy uczestnik na wstępie otrzyma pewną pulę jednostek, którymi będzie grał, tak jak w zakładzie bukmacherskim. Mam nadzieję, że będzie to najlepsze rozwiązanie.

#85 2007-12-03 15:15:01

Lukic
Senior

berserker o co Ci chodzi?

Po co się czepiasz do 7 pkt jak jest on bardzo dobry!!.  Jeżeli można by było stawiać na te samo zdarzenie każdy mógłby grać zdarzenia przeciwstawne i zdobywać punkty za darmo... Typu granie under/over w piłce możnej. W tenisie np można by liczyć na niespodzianki i także stawiać na 1 i 2 w tym samym meczu tenisowym.. jaki to miałby sens ?

Jeśli chodzi o kurs to moim zdaniem maks 5.0 byłoby najuczciwiej :].

Wprowadzenie puli jednostek jest ciekawym rozwiązaniem..., będzie to wymagało samodyscypliny której większość z nas nie ma .

#86 2007-12-03 15:25:33

slay
Zbanowany
Od: Białystok

Wprowadzenie puli jednostek jest ciekawym rozwiązaniem..., będzie to wymagało samodyscypliny której większość z nas nie ma .

Zalezy, jak to administrator rozwiaze, bo juz mi sie placze po glowie pare koncepcji obnazajacych ten pomysl.

#87 2007-12-03 16:34:57

berserker
Kadet

Lukic o czym ty w ogole piszesz? Wiesz  co to sa sporty zimowe, gdzie startuje kilkudziesieciu zawodnikow i przynajmniej kilkunastu liczy sie w walce o zwyciestwo? Mozliwosc obstawienia kilku potencjalnych zwyciezcow chyba nie daje 100% szansy na trafienie tego typu, a ty mi tu wyjezdzasz z tenisem czy z  pilka nozna gdzie jest tylko 2 rywali, przeczytaj uwaznie najpierw co napisalem.

#88 2007-12-03 16:51:47

woof
Administrator

slay napisał:

Zalezy, jak to administrator rozwiaze, bo juz mi sie placze po glowie pare koncepcji obnazajacych ten pomysl.

We wszelkich konkursach tam gdzie się nie wykłada kasy z własnej kieszeni zawsze można znaleźć jakies słabosci i chodzi o to aby było ich jak najmniej więc lepiej zacząć myśleć pozytywnie i podawać lepsze rozwiązania, bo co komu po tym jak wszyscy mówią, że jest źle jak nie podają co zrobić aby było lepiej.
Krytyka złych rozwiązań jest potrzebna, ale jescze bardziej nam potrzeba dobrych rozwiązań.

#89 2007-12-03 17:17:55

woof
Administrator

pkt 7 regulaminu
- "Każde spotkanie może być wykorzystane w typowaniu tylko raz".

To prawda - ten punkt jest trochę źle napisany i zapewne nie o to chodziło adminowi - zapewne admin miał na mysli, że każde zdarzenie o tym samym typie może być wykorzystane tylko raz.

>>> berserker <<< przyjoł, że powiedzmy jakiś slalom to spotkanie kilkudziesięciu ludzi walczących o ten samo trofeum - więc jeżeli uważać, że jest to spotkanie to nie można podawać kilku różnych typów, ale zapewne nie o to chodziło adminowi.
Język polski potrafi wielu ludzi wyprowadzić na manoece i napisanie takiego regulaminu naprawdę jest duża sztuką.

Na innych forach jest tak, że admin ma zawsze rację i nie ma dyskusji, a u nas mozna podyskutować i widać, że administracja czyta i zapewne wyciągnie wnioski - narazie to dopiero początek konkursu i poczatek organizacji forum więc zawsze będą jakieś trudności.

#90 2007-12-03 17:48:01

berserker
Kadet

OPCJA 1

TYP1

Zaklad na zwyciestwo - Tomasz Sikora kurs   7.5

TYP2

Kto lepszy  OE Bjoerndalen-T.Sikora    2   kurs   5.5

Takie typy sa nieprawidlowe!

OPCJA 2

TYP1

Zaklad na zwyciestwo  - Tomasz Sikora  7.5

TYP2

Zaklad na zwyciestwo - Michael Greis  4.5

Dla mnie kompletne nieporozumienie, zeby wsrod blisko setki biatlonistow i powiedzmy kolo 20 kandydatow do 1 miejsca, nie mozna by bylo obstawic kilku zawodnikow.Dlatego twierdze, ze pkt 7 powinien byc sprecyzowany lepiej, nie jest zly, absolutnie sie zgadzam lukic co do wykluczajacych sie typow w tenisie czy pilce, ale nie w przypadku sportow zimowych,zakaz takiego typowania uwazam za bardzo niesprawiedliwy

Bardzo prosze admina o zastanowienie sie jednak nad tym przypadkiem.

Pozdrawiam.

#91 2007-12-03 18:04:36

Lukic
Senior

berserker napisał:

Lukic o czym ty w ogole piszesz? Wiesz  co to sa sporty zimowe, gdzie startuje kilkudziesieciu zawodnikow i przynajmniej kilkunastu liczy sie w walce o zwyciestwo? Mozliwosc obstawienia kilku potencjalnych zwyciezcow chyba nie daje 100% szansy na trafienie tego typu, a ty mi tu wyjezdzasz z tenisem czy z  pilka nozna gdzie jest tylko 2 rywali, przeczytaj uwaznie najpierw co napisalem.

Dobra dobra pośpieszyłem się z postem . .

#92 2007-12-03 18:10:05

miti
Senior
Od: Lubartów

luuuuudzie mnie krew zalewa poprostu jak ci co nie przeczytali regulaminu zadają glupie pytania, rozumiem ze moze coś umknąc ale jezeli sie ktoś pisze na konkurs i w poscie podaje id i formulke ze sie zgadza z regulaminem a potem pisze ze nie przeczytal bo nie mial czasu to luuuudzie zastanowcie sie troche.

#93 2007-12-03 22:23:42

buszek
Młodzik

miti popieram Cię w 200 procentach !!!!

#94 2007-12-06 15:32:52

emilozo
Młodzik
Od: Ol(S)ztyn
Serwis

Nikt Was nie zmuszał do udziału w tym konkursie. A dużo osób tutaj płacze w szczególności jeden co wklejał piwo w postach, gdzie użytkownicy podawali swoje typy. Lamentujecie, że to czy tamto... Nie wkładacie żadnej złotówki w tą zabawę... a płacz jest straszny, że to, że tamto... Ktoś Wam daje szansę na wygranie paru złotówek to doceńcie to i czasami przemilcze pewne sprawy... Można podawać sugestie ale bez przesady... pozdrawiam

STOMIL OLSZTYN - JEDYNA DUMA WARMII I MAZUR

#95 2007-12-07 06:14:08

woof
Administrator

emilozo napisał:

Nikt Was nie zmuszał do udziału w tym konkursie. A dużo osób tutaj płacze w szczególności jeden co wklejał piwo w postach, gdzie użytkownicy podawali swoje typy. Lamentujecie, że to czy tamto... Nie wkładacie żadnej złotówki w tą zabawę... a płacz jest straszny, że to, że tamto... Ktoś Wam daje szansę na wygranie paru złotówek to doceńcie to i czasami przemilcze pewne sprawy... Można podawać sugestie ale bez przesady... pozdrawiam

Dzięki za intelektualny wkład w rozwój naszego forum - teraz przy tak wysokim poziomie to złotówki od sponsorów same będą nam wpadać do wora, amy będziemy wygrywać, wygrywać wygrywać i jeszcze raz wygrywać.

#96 2008-04-04 10:12:44

woof
Administrator

Widzę, że wszyscy olewają nowe postanowienia regulaminu odnośnie szablonu w jaki należy podawać typy.
===============================================
4. Uczestnik podaje swoje typy dokładnie wg wzoru:

Typ nr 1
//  Dyscyplina>>Kraj>>Liga //
// Zdarzenie //  (Drużyna A - Drużyna B)
// data // godzina //
// kurs // typ //

- przykład:

Typ nr 1
Piłka nożna, Brazylia Campeonato Paulista
Palmeiras SP - Portuguesa SP
27-03-08 00:30
1,40  typ 1  // wynik //{w tym miejscu podac wynik w poscie rozliczeniowum na niebiesko jeżeli typ jest trafiony i na czerwono jeżeli typ jest zły }
===================================================

Tak jest określony szablon  podawania typów w regulaminie i proszę się stosować do jego postanowień.
Od przyszłego tygodnia 07.04.2008 bedę go bezwarunkowo przestrzegał.

Stopka forum

Nasi użytkownicy napisali 28234 wiadomości
Mamy 8172 zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zarejestrował się tandrzej
Na Forum jest 8 użytkowników :: 1 Zarejestrowany i 7 Gości
Zarejestrowani na forum: destril

Forum bukmacherskie Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Forum bukmacherskie Kontakt | Polityka prywatności |
forum bukmacherskie