...Do Euro2008 pozostało już tylko 79 dni...
Jak wypadnie nasza reprezentacja?
Czy Polska pokona rywali w swojej grupie?
Kto zdobędzie mistrzostwo?
Piszcie swoje opinie na temat EURO2008.
Może uda nam się wspólnie kibicować naszej drużynie? Na stadionach w Austrii lub w Polsce w rodzimych miastach (w pubach, w domach.....).
POLSKA!!!POLSKA!!!POLSKA!!!
Poruszam sprawe naszych zawodników grających za granicą. Jak myślicie, kogo warto powołać?
Według mnie forma naszych zawodników spada z dnia na dzień. Leo Benhaker ma dużo gorszą sytuacje od Janasa czy Engela. Ktoś powie że nie jest tak źle bo Smolarek gra i strzela, Żurawski tak samo, ale EURO to turniej i dlatego zespół składający się z 11 zawodników nie wystarczy. Ławka rezerwowych powinna być silna, a w polskiej reprezentacji na razie się na to nie zanosi. Dlatego Benhaker powinien stawiać na zawodników z Orange Ekstraklasy. Na pewno nie zabraknie im ambicji i mogą pomóc drużynie.
Ostatnio słyszałem że nasz trener powinien przywrócić do kadry Frankowskiego. To absurd. "Franek" dobre lata ma za sobą a po za tym sami weterani nie odniosą na EURO sukcesu.
NO MYSLE ZE AWANS POLSKI NA EURO 2008 TO BYL SUKCES, ALE NIE BARDZO WIDZE SZANS NA JAKIES DOBRE MIEJSCE NA MISTRZOSTWACH NASZA PILKA KULEJE, REPREZENTACJA ZA BARDZO JEST MIELONA JAK W MłYNKU , MYSLE ZE STAC NASZ ZESPOL NAJWYZEJ NA JEDEN LUB 2 REMISY W GRUPIE A TO ZA MAłO!!!
Ostatnio edytowany przez kokosek1960 (2008-04-14 19:17:40)
Podzielam zdanie kokosek1960 sam awans jest wielkim sukcesem i nie spodziewam się jakiegoś super wyniku, ba obawiam się o jakąkolwiek zdobycz punktową. Niemcy przed ogłoszeniem tej 26 osobowej kadry Polaków najbardziej obawiali się Wichniarka i Piszczka, Leo jednak im pomógł i ich nie powołał. A kto jest w naszym ataku Matusiak, Saganowski czy Żurawski bez komentarza. Jedyny który może coś strzelić z napastników jest Smolarek ale i on ostatnio z formą na bakier. Dlatego dziwie się, że nie ma Wichniarka, który jak pokazał w Bundeslidze umie bramki strzelać. Przestrzegam również przed lekceważeniem Austriaków przypomnę że w 2002 również uważaliśmy że zwycięstwo z Koreą to formalność czy wydarzenie z 2006 roku kiedy to Ekwador mieliśmy ograć spacerkiem i co się okazało porażki 0-2 i można się było pakować. Austria będzie grać na własnym stadionie są gospodarzem i uważam że raczej Biało-Czerwoni sobie z nimi rady nie dadzą. I jeszcze jedna rzecz dotycząca kadry Leo. Cały czas słychać że jedziemy przynajmniej wyjść z grupy ale przypomnę że drużyna Leo jest jedyną w historii polskiej piłki która przegrała z Armenią.
Wśród faworytów wymienię Niemców, Holendrów i Grecję. Natomiast czarnym koniem mistrzostw mogą być: Chorwacja lub Rumunia i kto wie może jeden z gospodarzy mistrzostw.
A ja po raz kolejny już powtórzę, że reprezentacja to nie jest liga i w reprezentacji każdy piłkarz musi pasować do koncepcji trenera, bo nie gra się tak samo taktycznie jak w danym klubie... Wichniarek w Bundeslidze strzela i chwała mu za to tylko tam Arminia gra cały czas na niego a w reprezentacji Polski taka koncepcja odpada, bo gramy inaczej taktycznie i Wichniarek by nas nie zbawił... Jeśli chodzi o piłkarzy z Bundesligi i ta ich "przydatność" do meczu z Niemcami to też jest pewien slogan, bo w MŚ niewiele dało nam to, że grali piłkarze z Bundesligi mecz przegrany i też nie ma teraz znaczenia, że po walce, bo 0 pkt w tym meczu zapisane jest już w historii... Kiedyś krytykowałem Rasiaka i choć dalej uważam, że na MŚ nie powinien pojechać to potem pokazał, że jednak taki drewniany do końca nie jest i coś potrafi tylko problem jest jego taki, że na Premier League się nie nadaje, bo jest za mały w uszach jeśli chodzi o umiejętności i może tylko w Championship ewentualnie polskiej lidze pokazać to co potrafi. I tu przykład Zieńczuka i Brożka dlaczego nie zostali powołani? Dlatego, że w reprezentacji już wykazali się bezradnością po za tym to, że w lidze ma się formę nie znaczy, że ma się ją potem w reprezentacji i przykładów można wymieniać kilkadziesiąt albo więcej. Trener ma koncepcje robi selekcje a jak to wyjdzie zobaczymy. Mnie powoli irytuje już to ciągłe wypisywanie tego nie powołał tego nie wziął a tego nie powinien... O Lewandowskim kiedyś też różnie się pisało, że się nie nadaje taki i owaki a teraz jeden z kluczowych piłkarzy tej reprezentacji a Leo też mógł go skreślić jeśli by w nim nie widział potencjału. Radzę poczekać jak to wyjdzie i co zdziałamy, bo gole strzelane w polskiej lidze jakoś mnie kompletnie nie przekonują żeby to było nie wiadomo co szczególnie w tak skorumpowanej polskiej lidze...
Nie ma co przytaczać już sprawy korupcji w naszej lidze. Sprawy są w toku, kary są wymierzane więc ten sezon już raczej był czysty. Nie przekonują Cię gole strzelane w polskiej lidze, ale powinny one przynajmniej dać szanse zawodnikowi sprawdzenia się w reprezentacji i koncepcji trenera. Możesz powiedzieć, że uczepiłem się tego Sikory, ale moim zdaniem on zasłużył na szanse gry w reprezentacji. Wykazał się m.in. w ostatnim meczu Pucharu Ekstraklasy, gdzie strzelił 2 bramki nie byle komu - Legii, która także ma reprezentantów. I to nie tylko w tym meczu wykazał się skutecznością, przez całą wiosnę nią imponował. Był zawodnikiem, który wyróżniał się w lidze i pokazał dużo więcej niż Roger, który dostał się do kadry chyba tylko przez to, że jest Brazylijskiego pochodzenia. Ale przecież gra zawodnik, a nie nazwisko czy pochodzenie. Ktoś mi może zarzucić, że porównuje pomocnika i napastnika. To kolejnym dziwnym powołaniem dla mnie jest Saganowski, który po świetnym poprzednim sezonie, w tym wiele nie pokazał. Napewno więcej pokazał Jeleń w lidze francuskiej niż Saganowski w Aglii, w dodatku z tą różnicą, że Saganowski grał na zapleczu najwyższej klasy rozgrywkowej, a Jeleń nie.
Szkoda, że nie zostali powołani Sikora i Jeleń, nie bede miał ewentualnej okazji do przyznania się do błędu jakby im turniej się nie udał.
osa1916 napisał:
Wśród faworytów wymienię Niemców, Holendrów i Grecję. Natomiast czarnym koniem mistrzostw mogą być: Chorwacja lub Rumunia i kto wie może jeden z gospodarzy mistrzostw.
Miła/y Oso, nie sugerujesz chyba, że Szwajcaria pobije Czechy albo Portugalię i wyjdzie z grupy? To samo z Austrią - trudno mi w to uwierzyć 
A Chorwacja tak zamąciła w eliminacjach, że bliżej jej do faworytów niż czarnych koni moim zdaniem. Teoretycznie, bo w praktyce jednak w sercu mam orzełka i mam nadzieję, że się uda.
Wg. mnie faworyci po nazwiskach wydają się: Francuzi, Hiszpanie i Holendrzy.
Hiszpania: Sergio Ramos, Iniesta, Torres, Fabregas itp.
Francja: Henry, Anelka, Nasri, Abidal itp.
Holandia: Huntelaar, RvP, RvN, Snejder, VdV itp.
Czesi i Chorwaci daleko zajda