wczoraj Kubica pokazał, że jest jednym z najlepszych zawodników w F1
zobaczymy jak to dzisiaj będzie, miejmy nadzieję, że to on pierwszy przekroczy linię mety. W końcu jest Polakiem, a to zobowiązuje 
Na moje oko pierwszego niebedzie,kubica bedzie sie zabardzo denerwował i podejrzewam że mu niewyjdzie.Wolałbym żeby startował z drugiej pozycji.Nieukrywam że myśle żeby postawic na to że nieqwygra kierowca startujacy z pierwszego pola.A wogóle ktos wie jaka tam, jest pogoda?

Akurat Kubica to nie ulega zbytnio emocjom. Na pewno poradzi sobie ze stresem. Bardziej sie obawiam o to, czy bedzie mial wystarczajaco duzo paliwa zeby pojechac na 2 pit stopy. Jak bedzie musial 3 razy zjezdzac na pit line to moze byc ciezko obronic 1 miejsce.
Niestety na samym początku Ferrari okazało się szybsze, i robert zajął 3. miejsce.
schalkers napisał:
Niestety na samym początku Ferrari okazało się szybsze, i robert zajął 3. miejsce.
Ferrari w cale nie było szybsze. Robert po prostu na starcie zapomniał ręczny spuścić, a Raikonen go wyprzedził bo Kubica wjechał na plamę oleju.
Marcin napisał:
schalkers napisał:
Ferrari w cale nie było szybsze. Robert po prostu na starcie zapomniał ręczny spuścić, a Raikonen go wyprzedził bo Kubica wjechał na plamę oleju.
Kubica wjechał, a Raikonen nie? Dla mnie to troche dziwne, bo jechali po tym samym torze 
Robert Kubica pierwszy w Grand Prix Kanady !!!
Robert Kubica wygrał rozgrywany w Montrealu wyścig o Grand Prix Kanady. Jest to pierwsze zwycięstwo Polaka w F1. Drugie miejsce zajął kolega Kubicy z zespołu BMW - Nick Heidfeld. Trzecie miejsce zajął David Coulthard.
Na 16 okrążeniu na torze pojawił się samochód bezpieczeństwa, ponieważ zapalił się bolid opuszczony przez Sutila.
Cała czołówka kierowców skorzystała z okazji i wjechała do pit lane. Przy wyjeździe z pit lane na torze pojawiło się czerwone światło. Kubica i Raikkonen zatrzymali się, ale Hamilton nie wyhamował i wjechał w tył bolidu Fina. W ten sposób wyścig zakończył się dla Hamiltona oraz Raikkonena.
W ten sposób ROBERT KUBICA został LIDEREM CYKLU GRAND PRIX !! 
No to teraz jeszcze niech kopacze wygrają z Niemcami i będzie piękny wieczór 
Niestety piłkarze nie dorównali Kubicy...
Niewiarygodne, ale prawdziwe. Największy niemiecki dziennik "Bild" wyszedł z niezwykle głupią propozycją. Po zwycięstwie Roberta Kubicy w Grand Prix Kanady apeluje o naturalizację polskiego kierowcy wzorem Lukasa Podolskiego!
W niedzielę 6,11 miliona Niemców oglądało, jak urodzony w Gliwicach Lukas Podolski strzela Polsce dwa gole. Wcześniej Robert Kubica, Polak w niemieckim samochodzie, wygrał Grand Prix Kanady. Mamy więc propozycję. Czy nie można Kubicy, tak jak "Poldiemu", nadać niemieckiego obywatelstwa? - czytamy w niemieckim "Bildzie".
Ostro !!!
Trzymajmy kciuki za R Kubicę, a jeszcze lepiej za tym aby w sobotę i niedzjele sporo popadało.
Cos tak czuję, że watro byłoby na robka postwić jak będzie mokro na torze.
zgadzam się
jeśli troszke popada to trafiony typ na kubice jest wielce prawdopodobny 
raffciio napisał:
zgadzam się
jeśli troszke popada to trafiony typ na kubice jest wielce prawdopodobny
Ciekawa sprawa z tym BMW - popadało a Robert jakby nie umiał jeździć po mokrym.
Prawdą jest, że inni z czołówki też mieli problemy i może tak być, że dziś zobaczymy bardzo ciekawy wyścig jeżeli nie będzie padało, to kto wie może te ustawienia bolidów jakie zrobili dla robka mogą być dobre jednak wtedy znów będzie odstawał od liderów.
Moim zdaniem jeżeli była na dziś jakaś szansa na mokry tor to powinni zaryzykować i ustawić robkowi bolid na mokry tor, bo wtedy miałby nszanse coś zarobić do liderów, a tak będzie jak zawsze.
Mimo wszystko trzymam kciuki na dobrą ulewę i myślę, że wtedy Robert dobrze wypadnie wbrwe własnej ekipie.
z tego co wiem, to boilid BMW, Ferrari i McLaren ustawione na suchą nawierzchnie... Różnie to może być, wszak w deszczu to będzie pewnie mała loteria
kurs na roberta 50.00 kusi... moze chociaż za drobne zagrać 
raffciio napisał:
z tego co wiem, to boilid BMW, Ferrari i McLaren ustawione na suchą nawierzchnie... Różnie to może być, wszak w deszczu to będzie pewnie mała loteria
kurs na roberta 50.00 kusi... moze chociaż za drobne zagrać
Za pare zł to ja właśnie zagram, bo warto i jeszcze popatrzę w kursy na kogo jeszcze warto postawic
Wyścig zapowiada się ciekawie. Szansa na zwycięstwo Roberta istnieje pod warunkiem, że tor będzie suchy. Masa będzie miał kolizje z Kovalainenem. Kubica dobrze wystartuje i od razu zdobędzie kilka pozycji. Potem przez cały wyścig musi utrzymać jeszcze bardzo szybkie tempo i kto wie 
Kubica niestety nie wygrał ale 3 miejsce myślę, że bardzo dobre