Mysle,ze przed podejsciem do ich quizu w www.pokerstrategy.com ,warto poczytac ich artykuły.
Pomoze to nie tylko w quizie,ale i w dalszej grze w pokera.
Mam pare podpowiedzi,przy wyborz gry NO LIMIT :
-Grasz niewiele, bardzo silnych rąk startowych i rozgrywasz je agresywnie
-Najwazniejsze to przestrzegac zasad zarządzania kapitałem (bankroll management)
-Jeżeli Twoje karty nie są wymienione w tabeli rąk startowych-pasujesz
-Reguła 30-buy-inów
Wchodzisz na kolejny wyższy limit, jeżeli posiadasz 30 buy-inów na tym limicie.
Schodzisz na niższy limit, jeżeli posiadasz jeszcze 30 buy-inów na tym limicie
-szukasz co najmniej 7 przeciwników i co najwyżej 2 graczy shortstack
-odchodzisz od stołu, jeżeli posiadasz ponad 25 Big Blindów
-4 Big Blindy jako podstawa podbicia + 1 Big Blind za każdego gracza, który sprawdził
(np.Grasz na limicie NL10 (0.05/0.10). Big Blind wynosi 0.10$.
Jeżeli wszyscy przed Tobą spasowali, to podbijasz do 0.40$.
Jeżeli jeden gracz przed Tobą sprawdził, to podbijasz do 0.50$.
Jeżeli przed Tobą sprawdziło trzech graczy, to podbijasz do 0.70$. )
Grasz na NL10 (0.05/0.10)
Big Blind wynosi 0.10$.
Twój buy-in wynosi 2.00$. (*20 BB) (masz 60$ na koncie)
Grasz tak długo, aż będziesz miał 150$ i wówczas wchodzisz na limit NL25.
Grasz na NL25 (0.10/0.25)
Big Blind wynosi 0.25$.
Twój buy-in wynosi 5.00$. (*20 BB) (masz 150$ na koncie)
Grasz tak długo, aż będziesz miał 300$, i wówczas wchodzisz na limit NL50.
Jeżeli będziesz przegrywał i stan Twojego konta spadnie do 60$, to wracasz na limit NL10.
Grasz na NL50 (0.25/0.50)
Big Blind wynosi 0.50$.
Twój buy-in wynosi 10.00$. (*20 BB) (masz 300$ na koncie)
Grasz tak długo, aż będziesz miał 600$ i wówczas wchodzisz na limit NL100.
Jeżeli będziesz przegrywał i stan Twojego konta spadnie do 150$, to wracasz na limit NL25.
Grasz na NL100 (0.50/1.00)
Big Blind wynosi 1.00$.
Twój buy-in wynosi 20.00$. (*20 BB) (masz 600$ na koncie)
Grasz tak długo, aż będziesz miał 600$ i wówczas wchodzisz na limit NL100.
Jeżeli będziesz przegrywał i stan Twojego konta spadnie do 300$, to wracasz na limit NL50
Jesteś na pozycji..i nikt nie podbił,wiec wchodzisz all in z:.
wczesnej JJ, QQ, KK, AA i AK
środkowej 99, TT, JJ, QQ, KK, AA, AQ i AK
późnej lub blindach 77, 88, 99,TT, JJ, QQ, KK,AA, KQ, AJ, AQ i AK
Czy ktoś podbił? Stawiasz wszystko (all-in) z ...
Przed Tobą podbił dokładnie jeden gracz.
JJ, QQ, KK, AA i AK
Przed Tobą było więcej niż jedno podbicie.
KK i AA
Za Tobą było przebicie.
TT, JJ, QQ, KK, AA i AK
Mam nadzieje,ze te małe podpowiedzi,pomogą Wam w zdaniu quizu 
ps
Jezeli przekroczyłem regulamin forum-prosze o skasowanie tematu (nie chce bana
).
ps2
Jesli ktos w miare dobrze zna angielski,moge podeslac e-booka (w pdf) texas holdem.
W razie problemow z quizem piszcie na gg 11390942
Ostatnio edytowany przez Maksiu78 (2011-02-07 11:12:52)
Quiz jest banalny, ale warto i go zdać i poczytać. Na grę NO limit s&g chłopaki zapodali taka taktykę że bym się nie spodziewał, dla mnie zbyt tight, no ale ja zaczynam, wogóle stronka fajna, typowo pokerska i tak jak tu wszystko jest o typowaniu a jeden wątek o pokerze tak tam wszystko jest o pokerze a jeden watek o typowaniu, więc dobrze się zapoznać z PS jako uzupełnienie.
typiaraX
Daj znac,jak Ci idzie na Titanie
A no jakoś leci, choć poker jest ciekawy to jednak wole progresję i typowanie 
Co do pokera, to faktycznie pokerstrategy dało mi gratis 50$ za frajer, bardzo fajnie, zastanawia mnie jedno, co jeśli namówię kumpla i ten się zarejestruje dostanie 50$, umówimy się na czasie i on przegra ze mną całą kwotę ???? Ja wyrobie bonus i za free będziemy mieli 25$ na łeb
???
Moim zadaniem dosyć ryzykowna zagrywka z twojej strony (można rzec, że wręcz pokerowa
). O ile mi wiadomo, większość pokerromów monitoruje poszczególne rozgrywki... Jeżeli złapią cię na czymś takim - to ban i strata depozytu z jakiś tam powodów regulaminowych... Kiedyś była podobna afera z udziałem Polaków (bo jesteśmy najsprytniejsi
), którzy umawiali się do gry na stolikach i dzięki GG albo Skype doskonale znali swoje karty - golili wtedy nieświadomych niczego graczy z Francji i innych krajów. Temat wypłynął dzięki analizie poszczególnych rozdań przy danych stolikach...
Zielonkowicz napisał:
Moim zadaniem dosyć ryzykowna zagrywka z twojej strony (można rzec, że wręcz pokerowa
). O ile mi wiadomo, większość pokerromów monitoruje poszczególne rozgrywki... Jeżeli złapią cię na czymś takim - to ban i strata depozytu z jakiś tam powodów regulaminowych... Kiedyś była podobna afera z udziałem Polaków (bo jesteśmy najsprytniejsi
), którzy umawiali się do gry na stolikach i dzięki GG albo Skype doskonale znali swoje karty - golili wtedy nieświadomych niczego graczy z Francji i innych krajów. Temat wypłynął dzięki analizie poszczególnych rozdań przy danych stolikach...
Hehe - jakbyś wiedział tak właśnie jest, z jednym wyjątkiem, to francuzi naszych golą i nie raz z nimi grałem i wygrywałem częściej niż oni ze mną, ale skype dla mnie to nie nowośc, ale oni są bardziej zorganizowani, a mnie się udawało z kolegami tylko dlatego, że często nas niedoceniali.
Owszem my jako polacy i inne narody ze wshodu jesteśmy na widelcu, ale zazwyczj wszyscy Ci na widelcu sporo myślą i już zaczynają sie wyrównywać proporcje, jedynie turcy muślą, że są pempkiem świata
typiaraX napisał:
Co do pokera, to faktycznie pokerstrategy dało mi gratis 50$ za frajer, bardzo fajnie, zastanawia mnie jedno, co jeśli namówię kumpla i ten się zarejestruje dostanie 50$, umówimy się na czasie i on przegra ze mną całą kwotę ???? Ja wyrobie bonus i za free będziemy mieli 25$ na łeb???
No wiec,zeby wypłacic z Titana,trzeba:
-ugrac 2500 tp (pkt) -wtedy mozna wypłacic wszystko,lub
-wpłacic min.depozyt 20$-wtedy (jesli nie ugrałes 2500 tp) mozesz wypłacic wszysto powyzej 50$ (depo 50$ od PokerStrategy musi pozostac na Titanie)
Wiec jesli "kumpel" przegra z Tobą te 50$,to duzo Ci to nie da (juz lepiej grac tylko z nim,zeby zbierac pkt,najlepiej na wysokie stawki)...ale to jest gdybanie,bo zaraz by Was za to obu zbanowali.
Wszystkie roomy są na takie i podobne zagrania wyczuleni,wiec nie polecam. 
...chyba ze...SnG za ok 50$ Ty vs kumpel,ale też nie jestem pewien,czy by sie nie przyczepili.
Ostatnio edytowany przez Maksiu78 (2009-04-25 21:22:18)
ale 2500 pkt strategy tych monitorowanych na ich stronce czy pkt Titanowe ?
Pkt masz podane,po odpaleniu pokera,w zakładce cashier
Troszke Ci sie dziwie.
Widac,ze wiesz o co biega w pokerze,quiz zdałes bez problemu...moze warto poswiecic troche czasu na granie? 
Zawsze to też trening umysłu 
Zeby było jasne-potrzebujesz 2500 tp,czyli pkt Titana.Pkt Ps Cie nie interesuja,chyba ze do uzyskania wyższego statusu,czy tez do pobrania full wersji Elephanta 
Ostatnio edytowany przez Maksiu78 (2009-04-25 22:13:02)
Maksiu78 napisał:
typiaraX napisał:
Co do pokera, to faktycznie pokerstrategy dało mi gratis 50$ za frajer, bardzo fajnie, zastanawia mnie jedno, co jeśli namówię kumpla i ten się zarejestruje dostanie 50$, umówimy się na czasie i on przegra ze mną całą kwotę ???? Ja wyrobie bonus i za free będziemy mieli 25$ na łeb???
No wiec,zeby wypłacic z Titana,trzeba:
-ugrac 2500 tp (pkt) -wtedy mozna wypłacic wszystko,lub
-wpłacic min.depozyt 20$-wtedy (jesli nie ugrałes 2500 tp) mozesz wypłacic wszysto powyzej 50$ (depo 50$ od PokerStrategy musi pozostac na Titanie)
Wiec jesli "kumpel" przegra z Tobą te 50$,to duzo Ci to nie da (juz lepiej grac tylko z nim,zeby zbierac pkt,najlepiej na wysokie stawki)...ale to jest gdybanie,bo zaraz by Was za to obu zbanowali.
Wszystkie roomy są na takie i podobne zagrania wyczuleni,wiec nie polecam.
...chyba ze...SnG za ok 50$ Ty vs kumpel,ale też nie jestem pewien,czy by sie nie przyczepili.
Maksiu chyba cos jest nie tak z tym Twoim pomyslem...zapomniales o rake'u.Jak oni we dwojke usiada przy grubym stole to czesc:P
No tak,zapomniałem. 
Wiec nie ma co kombinowac.
Lepiej poszukac na stołach kogos słabszego i jego wyczyscic z kasy,ew.liczyc na farta