kangurek napisał:
Jestem moderatorem tego działu. Będę w tym wątku odpowiadał na wszelki zapytania i pomagał w zrozumieniu tego specyficznego bukmachera/giełdy zakładów.
I chwała woofowi za te słowa
Na wstępie chciałem przywitać Wszystkich.
Mam na myśli Moderatora oraz całą resztę Userów.
Przepraszam że zaśmiecam ten temat postem który niektórym osobą wyda się pewnie banalnym i "jednym z wielu" ale z racji cytatu z początku postu pozwolę sobie go zamieścić
Napiszę kilka słów o sobie, by rozwiać Wasze wątpliwości w stylu "o na forum pojawiła się kolejna lama"
Gram u buka ładnych parę lat. Pierwsze kroki stawiałem w bukach naziemnych, by z czasem przenieść się przed monitor komputera.
W chwili obecnej gram przeważnie duble i single ze średnią stawką 100 zł.
Generalnie moje zakłady ograniczały się do 1 X 2 co nie znaczy że nie mam pojęcia o innych oferowanych zakładach. I to właśnie tego typu zakładami zacząłem się od niedawna interesować.
Głównie wszelkiej maści grami na LIVE, kontrowaniem zakładu
Jak pisałem od jakiegoś czasu gram w necie ( jednak zawsze u jednego bukmachera - po jakimś czasie się przenoszę ) obecnie w TOBECIE.
Jednak oferta tam uboga, live słabiutki i w związku z tym szukam czegoś innego.
I tutaj przejdę do sedna sprawy. Trochę poczytałem o giełdzie zakładów i postanowiłem przenieść się z grą do Betfair.
Jednak na obecną chwilę sposoby gry na tej stronie są dla mnie mało zrozumiałe.
Trading i inne podobne zagadnienia to dla mnie czarna magia.
Czytałem sporo postów na ten temat.
I najgorsze jest to że im więcej czytałem tym mniej rozumiem.
Nie wiem jak mam to "ugryźć" od czego zacząć, i czym się kierować.
Jeżeli jest ktoś kto w jakiś sposób mnie pokieruje, napisze jak mam zacząć i jak ewentualnie zarobić jakiś grosik będę bardzo wdzięczny.
Najbardziej zależy mi na po katalogowaniu wszystkich materiałów na forum, czyli najpierw przeczytaj to, następnie to itd.
Bardzo dziękuję za uwagę.
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
A więc od początku....
Jeżeli chodzi o podstawy Betfair, to wydaje mi się, że doskonale wytłumaczone zostały w całym dziale na forum pt. "Expert - odpowiada". Polecałbym więc lekturę tego działu od deski do deski i ewentualnie spisanie niejasnych zagadnień i konkretne zadanie pytania
Na pewno ktoś z forumowiczów odpowie - jest kilka osób, które za ekspertów w tej dziedzinie mogą się uważać (Lukic, Woof, Zielonkowicz
), a że nasze forum cechuje się przyjaznym przyjęciem "nowych" to odpowiedź powinna być dość szybka... A więc precyzyjnie - co dokładnie w Betfair jest niejasne i odpowiedź szybko padnie. Sugerowałbym również najpierw poprzeglądać sobie "na sucho" jak wygląda Betfair (bez konieczności rejestrowania się), co powinno pomóc w doprecyzowaniu Twoich pytań...
Jeżeli chodzi o trading, to absolutne podstawy starałem się wyjaśnić w temacie "Trading by Zielonkowicz", jeżeli coś jest nie jasne, to polecam swoją skromną osobę ku pomocy i służę dalszymi wyjaśnieniami.... Aczkolwiek sugerowałbym najpierw zapoznać się dokładnie z samym działaniem Betfair jako takim i możliwościami wykorzystania go jako alternatywy dla bukmacherów (lepsze kursy itd.), ponieważ wykorzystanie Betfair jako giełdy i handlowanie kursami bez podstawowych wiadomości o samej giełdzie raczej mija się z celem....
A więc podsumowując - co jest niejasne, z czym Masz problem Kolego - pisz śmiało - czy to na forum (lepsze rozwiązanie, ponieważ taki instruktaż pozostanie niejako na przyszłość), bądź w ostateczności na priv (choć nie każdy może mieć czas, na regularne odpisywanie)
Zapraszam do czynnego udziału w życiu forum, polecam swe skromne usługi i Pozdrawiam 
Zielonkowicz nie wiem jak mam Tobie dziękować 
Jestem naprawdę szczerze zaskoczony tak szybką i niezwykle precyzyjną odpowiedzią.
Oczywiście najmilsze jest to że podszedłeś do mojego postu jak to się mówi "z sercem"
Zabieram się za lekturę poleconych tematów, jednakże trzymam za słowo i odezwę się za parę dni ( myślę że troszkę muszę sam z tym posiedzieć )
Jeszcze raz bardzo DZIĘKUJĘ za pomoc 
Ostatnio edytowany przez kangurek (2009-10-12 16:05:04)