e-mail:

Zarejestruj się
www.bet-at-home.com
How to play
picks
Average bookmaker is odds
Bookmaking forum
Surebets
Articles
Narzędzia
Poker

#1 2009-12-11 20:27:21

gimek
expert
Registered: 2008-11-28

ipla.tv

Na początek podstawowe informacje co to jest, do czego służy, co można dzięki temu zobaczyć.

Informacja z www.ipla.pl:

-------------------------------------------------
ipla to interaktywna platforma multimedialna. Stanowi unikalne na polskim rynku rozwiązanie nadające materiałom wideo społeczny charakter. Umożliwia m.in. udział w transmisji internetowej w wysokiej jakości, dostęp do obszernej bazy VOD, funkcji komunikatora i czatu.

W ofercie programowej ipla znajdziesz m. in.:
    - tysiące rozgrywek sportowych
    - wszystkie mecze Ligi Mistrzów UEFA
    - wszystkie mecze Ligi Europejskiej UEFA
    - Mistrzostwa Europy w piłce siatkowej
    - kilkadziesiąt kultowych seriali
    - relacje z kulis TV programów i seriali
    - świeże wiadomości
    - klipy i koncerty muzyczne
    - rozgłośnie radiowe
-------------------------------------------------

Na początek aby móc cokolwiek zobaczyć należy pobrać aplikację. Wydane są jak na razie wersje na trzy różne systemy operacyjne: windows, mac os i linux. Pobieramy program stąd:
http://www.ipla.pl/Ipla__Pobierz_Ipla,2221/index.html

Instalacja nie powinna być problemem - klikamy i instalujemy.

Po uruchomieniu program automatycznie loguje się do serwera i daje nam możliwość oglądania zarówno transmisji 'na żywo' (o ile akurat w tym czasie są) jak i wielu innych programów, podzielonych tematycznie na kanały.

W górnej części programu mamy dostępne cztery zakładki: start, wideo, kanały, sport.

Start - pozwala w szybki sposób zobaczyć co aktualnie jest nadawane na żywo - jeżeli wiemy z programu że akurat jest transmisja na żywo, to właśnie tutaj należy się udać.

Wideo - tu mamy dostęp do wielu archiwalnych materiałów, podzielonych na różne kategorie: filmy, seriale, rozrywka, muzyka, wiadomości, sport.

Kanały - tu mamy podział tematyczny np sport -> siatkówka, piłka nożna.

Program transmisji "na żywo" jest dostępny tutaj, na bieżąco aktualizowany:
http://www.ipla.tv/Na_Zywo,3919/Program … index.html
Z niego właśnie można się szybko zorientować co i kiedy mamy szansę zobaczyć "na żywo" w ipla.

Z praktyki:
- do oglądania ipla.tv bez "rwania" płynności oglądania wystarcza łącze o przepustowości 512Mb/s
- w transmisjach na żywo nie ma takiego samego komentarza jak w identycznej transmisji na polsacie np. podczas walki Gołota vs Adamek transmisja na ipla była całkowicie bez komentatora - tylko głos z hali. Jak dla mnie to super, bo było słychać co trenerzy podpowiadają zawodnikom w przerwach między rundami

Myślę że skoro powstał już taki temat to możemy tu umieszczać informacje o ciekawych programach, dawać do nich linki...

Mam nadzieję że ten krótki opis daje pogląd i wiedzę jak się poruszać po ipla.

#2 2009-12-11 20:47:29

gimek
expert

Re: ipla.tv

Niestety dzisiaj niemiła niespodzianka - mimo że w programie mamy transmisję z walki, to dostępna jest tylko dla użytkowników vip.
Aby zostać vip'em musimy zapłacić od 14zł do 84zł w zależności od długości dostępu - min miesiąc, max 1 rok. Dokładne informacje tutaj: http://vip.ipla.tv

#3 2009-12-11 20:51:25

woof
Administrator
Registered: 2007-07-18

Dzięki - jak będą pytania to mam nadzieję, że odpowiesz. bo ja się przyznam, że w tym pospiechu nie mialem czasu się z nim dokładnie zapoznać

Zarejestruj się w "betfair" i podaj mój kod referencyjny, a uzyskasz dodatkowy bonus

CNXPELYRX
- kod referencyjny

>>> umiesz wygrywać ? nie ! - to postaraj się przegrać w/g mojej strategii ! - ha !!!  moim zdaniem też to Ci się nie uda !!! <<<

#4 2009-12-11 21:00:42

woof
Administrator
Registered: 2007-07-18

gimek wrote:

Niestety dzisiaj niemiła niespodzianka - mimo że w programie mamy transmisję z walki, to dostępna jest tylko dla użytkowników vip.
Aby zostać vip'em musimy zapłacić od 14zł do 84zł w zależności od długości dostępu - min miesiąc, max 1 rok. Dokładne informacje tutaj: http://vip.ipla.tv

- możesz podać jakie transmisje ostatnio były dostępne za fre lub jakie będą ??
- zorientujemy się czy warto się bawić z ipla, bo ja wcześniej miałem mieszane uczucia i lubiłem popatrzeć tylko na studio w siatkówce, ale zapewne coś więcej będzie teraz za fre, bo to najbardziej interesuje naszych forumowiczów // płacenia nikt nie lubi, a jak się płaci to się wybieran najbardziej sobie odpowiadające formy //

Zarejestruj się w "betfair" i podaj mój kod referencyjny, a uzyskasz dodatkowy bonus

CNXPELYRX
- kod referencyjny

>>> umiesz wygrywać ? nie ! - to postaraj się przegrać w/g mojej strategii ! - ha !!!  moim zdaniem też to Ci się nie uda !!! <<<

#5 2009-12-11 22:00:52

gimek
expert

Program jest dostępny tutaj:
http://www.ipla.tv/Na_Zywo,3919/Program … index.html

Z tego co widzę, to w najbliższym czasie ciekawe pozycje to:

Sobota 12.12.2009
    * 14:45 - Plusliga Mężczyzn / mecz Jastrzębski Węgiel - Delecta Bydgoszcz
    * 16:05 - Program / Miss World (transmisja dostępna tylko dla użytkowników z terytorium Polski) <--
    * 17:30 - Ekstraklasa piłki ręcznej kobiet / mecz Vistal Łączpol Gdynia - KS Zgoda Ruda Śląska

Niedziela 13.12.2009
    * 11:00 - Magazyn piłkarski / Cafe Futbol
    * 14:45 - Plusliga Kobiet / mecz Impel Gwardia Wrocław - GCB Centrostal Bydgoszcz
    * 17:30 - Ekstraklasa piłki ręcznej mężczyzn / mecz Nielba Wągrowiec - MMTS Kwidzyn
    * 20:00 - Magazyn piłkarski / Gala Tygodnika Piłka Nożna

Poniedziałek 14.12.2009
    * 18:00 - Plusliga Mężczyzn / mecz AZS UWM Olsztyn - ZAKSA Kędzierzyn Koźle

Środa 16.12.2009
    * 20:55 - Liga Europejska / mecz Athletic Bilbao - Werder Brema
    * 23:00 - Liga Europejska / Magazyn Ligi Europejskiej

Czwartek 17.12.2009
    * 20:25 - Plusliga Mężczyzn / mecz Domex Tytan AZS Częstochowa - PGE Skra Bełchatów

Piątek 18.12.2009
    * 18:00 - Plusliga Mężczyzn / mecz Neckermann AZS Politechnika Warszawska - Asseco Resovia
    * 20:00 - Boks / Gala Boksu Zawodowego z Łodzi (m.in. walka Paweł Kołodziej - Rob Calloway)

Sobota 19.12.2009
    * 14:45 - Plusliga Kobiet / mecz Pronar Zeto Astwa AZS Białystok - GCB Centrostal Bydgoszcz
    * 17:30 - Ekstraklasa piłki ręcznej kobiet / mecz Łączpol Gdynia - Piotrcovia Piotrków Trybunalski

Niedziela 20.12.2009
    * 14:45 - Plusliga Kobiet / mecz Impel Gwardia Wrocław - MKS Dąbrowa Górnicza
    * 17:30 - Ekstraklasa piłki ręcznej mężczyzn / mecz MMTS Kwidzyn - Vive Kielce
    * 21:00 - Magazyn piłkarski / Cafe Futbol

#6 2009-12-11 22:07:11

gimek
expert

woof wrote:

płacenia nikt nie lubi, a jak się płaci to się wybieran najbardziej sobie odpowiadające formy //

Prawda, płacenia nikt nie lubi. Tym razem odżałowałem i zapłaciłem 14zł za dostęp na miesiąc, choć głownie chciałem pooglądać walki MMA wieczorne. Akurat jest przerwa w walkach turniejowych i jak na razie nie żałuję przelanej kasy. Plusy:
- bardzo dobra jakość obrazu (to akurat jest zawsze niezależnie czy oglądamy za kasę czy za free),
- w polsacie w przerwach są reklamy a ipla daje wywiady ze zawodnikami, wypowiedzi ekspertów np. Jerzy Kulej - to duży plus,
- walki turniejowe mogą ostatecznie okazać się ciekawsze niż 'main event' - zobaczymy

#7 2009-12-18 13:38:16

gimek
expert

Dzisiaj w ipla kolejny wieczór sportów walk. Od 20:10 zaczyna się transmisja z Łodzi:

20:10 - Boks  / Gala Boksu Zawodowego z Łodzi (m.in. walka Paweł Kołodziej - Rob Calloway)

Nie ma zapisku o dostępie vip, wygląda zatem że dostępne za free dla wszystkich.

#8 2010-02-23 11:06:56

Lukic
Moderator
Registered: 2007-11-10

Słyszałem o tej ipli już jakiś czas temu , ale nie miałem czasu się temu bliżej przyjrzeć . Z tego co piszesz to brzmi ciekawie .

Gambling Affiliation

Board footer

Nasi użytkownicy napisali 58542 wiadomości
Mamy 13071 zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zarejestrował się EeS
Na Forum jest 20 użytkowników :: 1 Zarejestrowany i 19 Gości
Zarejestrowani na forum: Mantis2000

Forum bukmacherskie Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Forum bukmacherskie Kontakt | Polityka prywatności |
forum bukmacherskie