Dziś Grand Prix Europy - kwalifikacje
sobota, 26 czerwca - 14:00
Polsat transmisja
Grand Prix sezonu 2010 kierowcy rywalizować będą na ulicznym torze w Walencji.
- podobno Robert Kubica nieźle sobie radził na treningach, a ponieważ dobrze sobie radzi na uliczkach to chyba warto poświęcić troszeczkę czasu na oglądanie.
F1 /// 10-07-2010
Grand Prix Wielkiej Brytanii - kwalifikacje
Dziś się odbyły kwalifikacje i Robert Kubica zajoł 6 miejsce, więc w niedzielę wystartuje z 3 linii.
- startuje obstawiony najlepszymi kierowcami i bolidami, jak sobie dobrze poradzi to może będzie walczył o podium.
To czekamy dziś do godz 14.00 na start GP Wielkiej Brytanii.
Ja wcześniej pisałem Robert Kubica startuje z 3 linii i 6 pozycji więc w/g mojej wiedzy będzie to start z gorszej / brudnej strony toru, a to jest sporym utrudnieniem na starcie, więc trzymajmy kciuki za dobry start, bo na dystansie będzie trudno kogoś wyprzedzić.
Dziś Robert walczy w kwalifikacjach GP Belgii.
- swobodnie wszedł do 10 i zobaczymy co uda się więcej / z jakiej pozycji wystartuje w niedzielę.
Grand Prix Singapuru
Kwalifikacje
ROBERT KUBICA ZAJĄŁ 8 MIEJSCE W KWALIFIKACJACH I W NIEDZIELĘ WYSTARTUJE Z 4 LINII
- jednak jestem ciekaw taktyki zespołu, bo został wypuszczony tylko na jedno okrążenie i to w ostatnich minutach, o co w takiej taktyce chodzi to ja nie mam pojęcia, bo jeżeli można pojechać ze 2, czy 3 okrążenia na czas, to czemu nie dać szansy kierowcy na poprawienie czasu, pomijam jakiś błąd, ale nie rozumiem tego,bo mógl robert swobodnie wyjechać 15 - 20 sekund wcześniej i miałby czas na 2 okrążenia kwalifikacyjne.
Grand Prix Singapuru
Wyścig
ROBERT KUBICA ZAJĄŁ 7 MIEJSCE
- pięknie się zaprezentował Robert w tym wyścigu.
- gdy musiał dodatkowo zjechać aby wymienić złe opony stracił kilka pozycji > na tor powrócił na 13 pozycji.
- w tym momencie majac przewagę dobrych opon i solidnego bolidu pokazał wszystkim jak się wyprzedza rywali.
- dosłownie co okrązenie wyprzedzał jednego rywala i zakończył wyścig na 7 pozycji.
- pięknie się to oglądało.
Grand Prix Japonii
Kwalifikacje odwołane z powodu deszczu
- mooooże będą dziś w nocy o godz 03.00
Grand Prix Korei
sobota,23 października - 07:00 | Polsat
Formuła 1 > kwalifikacje
- proszę nie przegapić, coś czuję, że Robert powalczy o podium 
Słyszeliście o Kubicy....

http://f1.wp.pl/kat,1775,title,Pierwsze … omosc.html
i aktualizowane wiadomości o tym wypadku i kubicy:
http://sport.onet.pl/na-zywo/relacje/41 … tarze.html
Chyba Kubica będzie miał mała przerwę od F1. Operacja zmiażdżonej dłoni... brzmi poważnie
Zapytany o możliwość amputacji ręki, Carrozzino odpowiedział, że żadna decyzja nie została jeszcze podjęta. "Decyzja o amputacji nie może zostać podjęta pochopnie. Nie zaprzeczam ani nie potwierdzam".
Ostatnio edytowany przez WhiteWolf (2011-02-06 14:19:04)
Kubica nadal nie startuje, ale szanse na powrót na tor są duże.
- pomimo braku Roberta wczoraj był naprawdę ciekawy wyścig i warto było popatrzeć
- cała transmisja trwała w telewizji ponad 4 god z powodu dużego deszczu, ale dlatego sporo się działo na torze i wreszcie wygrał ktoś inny niż Vettel.