Hej,
Niedawno trafiłem na stronę kolejnego tradera: SMARKETS, niby kolejny ale jak trochę poczytałem to postanowiłem się zarejestrować i dać im szansę.
Podstawowe informacje:
Adres: https://smarkets.com/
Waluta - tylko Funt (szkoda, przydało by się jeszcze przynajmniej Euro a najlepiej PLN
)
Marża - 2%
Język - angielski
Oto moja szybka opinia i kilka komentarzy:
Chyba największą korzyścią która mnie skusiła to 2% marża na rynkach, niby tylko 3% różnicy do BetFair ale jak przełożyć to na kasę to na każdą postawioną setkę mamy "trójaka" w kieszeni
Dla tych co grają dużo i za dużo (o ile nie mają zniżek w BF) to różnica może być na korzyść dobrego wyjścia na piwo
Ktoś może powiedzieć że na BetDaq jest 2,5/3% i ma to samo ale jak sprawdziłem kilka spotkań to na BetDaq były niestety gorsze kursy (niedużo ale zawsze) oraz mniejsza ilość pieniędzy.
Jeżeli chodzi o kursy to są one najczęściej zbliżone do tych z BetFair lub bardzo podobne (parę razy były nawet minimalnie lepsze ale "allgreena" nie da się na tym zrobić). Dodatkowo, często też nieprzyjęte zakłady mają dużo większą wartość niż te na BF co również może być atutem.
Było pozytywnie i teraz kilka gorszych uwag:
Z racji przyzwyczajenia do BF to poruszanie na początku sprawiło mi trudności, zwłaszcza interfejs wyboru meczy jest uciążliwy i mało przejrzysty (lub go jeszcze nie rozgryzłem), oczywiście to moja opinia.
Niestety brakuje mi rynku na hokej w który czasami gram no ale tutaj zawsze można posiłkować się BFem
I ostatnia uwaga to brak informacji o ilości przyjętych zakładów co pozwoliło by ocenić wielkość rynku, mi to nie przeszkadza bo gram single ale ci którzy liczą na trading mogą tęsknić za tą informacją.
BONUS:
Na chwilę obecną nie ma bonusu (freebet) od pierwszej wpłaty ale jest bonus "reffer a friend" (korzyści obustronne):
"When your friends make their first deposit we'll give you a £5 risk-free bet and we'll give your friend a £5 bonus too. "
Warunek: wpłata co najmniej 10 funtów
Tak więc jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam, mój ref link do uzyskania bonusu:
http://smarkets.com/r/.... edit Lukic
Mam nadzieje że ADMINi mnie nie zlinczują ale tylko w taki sposób ktoś może otrzymać bonusa
Jak będę miał inne przemyślenia to się tu z wami podzielę, czekam na uwagi, może ktoś z was już tutaj pogrywa?
Ostatnio edytowany przez Lukic (2012-01-11 15:34:33)
Siemasz dzięki za informację
. No niestety sprawy typu reklama, reflinkowanie itp. wymagają konsultacji z adminem lub Woofem. Bukmacherów z takim ciekawym reflinkowym bonusem jest sporo i każdy z nas by chciał zgarniać korzyści z tego tytułu. Także skonsultuj się z Woofem tudzież z Adminem, być może zezwolą na reflinka w zamian za prowadzenie jakiegoś tematu czy cuś
.
Biję się w klatę i obiecuję poprawę!
Wysłałem wiadomość i czekam na odpowiedź, zobaczymy jak to się skończy.
Rozumiem że jeżeli ktoś zgłosi się na priva to nie złamię regulaminu?
Niestety nie praktykujemy na naszym forum aby uczestnicy podawali linki w podpisach lub postach.
- nawet ja mam tylko jednego bukmachera, a przecież jak bym chciał to bym miał skolko godno 
Waluta - tylko Funt
Bardzo dobrze, chyba najpewniejsza waluta, przy obecnej kondycji E czy $.
I ostatnia uwaga to brak informacji o ilości przyjętych zakładów co pozwoliło by ocenić wielkość rynku, mi to nie przeszkadza bo gram single ale ci którzy liczą na trading mogą tęsknić za tą informacją.
Mała rzecz, a w sumie by ucieszyła. Zawsze można posiłkować się BF, tam przekrój graczy jest wielki i odchylenie od potentata będzie znikome. 
Zauważyłem na samym dole strony jest info: chat with people on this side. Skoro na chwilę obecną jest 64 osoby... To handel będzie znikomy.
Na dwoje babka wróżyła, albo kursy wystawiają wyjadacze, i czekają na chętnych by ścignąć na nich kasę, albo wykorzystując EURO2012 i dostęp do meczów (najszybszy sygnał Polska - uda się kolegów na kilka sekund ograć
) Po aktywności chaterów nie oczekuj kokosów.
Minimalna stawka?