Wszystko na temat naszych przyszłych kadrowiczów.
Kadra U-21 na mecz z Anglią
Bramkarze: Przemysław Tytoń (Roda Kerkrade), Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn)
Obrońcy: Mariusz Pawelec, Adam Danch (obaj Górnik Zabrze), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Piotr Polczak (Cracovia), Przemysław Kocot (Zagłębie Lubin)
Pomocnicy: Piotr Kuklis (Widzew Łódź), Michał Renusz (Jagiellonia Białystok), Kamil Glik (Real Madryt), Cezary Wilk (Kolporter Korona Kielce), Artur Marciniak (PGE GKS Bełchatów), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin)
Napastnicy: Dawid Jarka (Górnik Zabrze), Piotr Ćwielong (Ruch Chorzów), Robert Lewandowski (Znicz Pruszków)
Lista rezerwowa: Adam Stachowiak (Odra Wodzisława), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Witold Cichy (Odra Wodzisław), Radosław Majewski (Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp.), Łukasz Janoszka (Ruch Chorzów), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa), Bartłomiej Dudzic (Cracovia), Piotr Grzelczak (Widzew Łódź).
Anglia (U-21) - Polska (U-21) 0:0
Anglia U-21: Hart (Heaton 46), Mancienne, Onuoha, Shawcross (Dann 65), Fox, Gardner (Leadbitter 46), Surman (Mattock 88), O'Hara, Adam Johnson, Jerome (Campbell 66), Moore (Derbyshire 65)
Polska U-21: Tyton, Rzezniczak, Kokoszka, Polczak, Kocot, Glik, Kuklis (Jarka 76), Majewski, Wilk (Danch 46), Pawlowski, Janczyk (Lewandowski 76).
Oglądałem mecz na angielskiej stacji przez SopCast i ogromne wrażenie na komentatorach zrobili przede wszystkim Majewski i Pawłowski. Z tego co zrozumialem to anglik (komentator) powiedział o Majewskim. ''Piłkarz który obecnie ma najlepszą technike w polskiej młodzieżówce, jeśli nie w całej polsce, będą z niego ludzie.'' Mecz stał naprawde na wysokim poziomie jezeli chodzi o naszych zawodników. Dobra postawa Tytonia i Jańczyka. Kuklis też zagrał przyzwoicie. Cieszy wynik i gra.
Warto oglądać naszych przyszłych kadrowiczów.
Nie oglądałem tego meczu ale i bez tego wiem, że Majewski to chlopak o niesamowitych piłkarskich możliwościach. Radzę zapamiętać to nazwisko bo już niedlugo nie tylko w Polsce będzie się o nim mówić.
Rafal napisał:
Nie oglądałem tego meczu ale i bez tego wiem, że Majewski to chlopak o niesamowitych piłkarskich możliwościach. Radzę zapamiętać to nazwisko bo już niedlugo nie tylko w Polsce będzie się o nim mówić.
Ja uważam tak samo. Mogą mowić o nim nie tylko w Polsce ale i za granicami Polski. Wczorajsze komentarze angielskich komentatorów to potwierdzają.
miti napisał:
Anglia (U-21) - Polska (U-21) 0:0
Anglia U-21: Hart (Heaton 46), Mancienne, Onuoha, Shawcross (Dann 65), Fox, Gardner (Leadbitter 46), Surman (Mattock 88), O'Hara, Adam Johnson, Jerome (Campbell 66), Moore (Derbyshire 65)
Polska U-21: Tyton, Rzezniczak, Kokoszka, Polczak, Kocot, Glik, Kuklis (Jarka 76), Majewski, Wilk (Danch 46), Pawlowski, Janczyk (Lewandowski 76).
Oglądałem mecz na angielskiej stacji przez SopCast i ogromne wrażenie na komentatorach zrobili przede wszystkim Majewski i Pawłowski. Z tego co zrozumialem to anglik (komentator) powiedział o Majewskim. ''Piłkarz który obecnie ma najlepszą technike w polskiej młodzieżówce, jeśli nie w całej polsce, będą z niego ludzie.'' Mecz stał naprawde na wysokim poziomie jezeli chodzi o naszych zawodników. Dobra postawa Tytonia i Jańczyka. Kuklis też zagrał przyzwoicie. Cieszy wynik i gra.Warto oglądać naszych przyszłych kadrowiczów.
W Polsce czesto popełnia się ten błąd
. Nawet Mati Borek popełnia go. Dawid nazywa się Janczyk a nie Jańczyk.