drapihrust napisał:
pytanie do woof-a.
Chciłabym spróbowac sił w tradingu na betfair. Z tego co sie orientuje po wpisaniu twojego kodu referencyjnego otrzymam bonus w wysokości 20e. Jednak najpierw chciałbym potrenowac i oswoic sie z programem, jest taka funkcja u nich grania za wirtualny kapitał. Ale najpierw trzeba się zarejestrowac. i nie wiem czy aby otrzymac bonus od razu muszę wpłacic konkretna sumę, czy przy pierwszej wpłacie, kiedy uznam, że zaczynam za prawdziwe pieniądze. Będę wdzięczny za odpowiedż, ewentualnie za jakieś sugestie.
Z tego co pamiętam to otrzymasz bonus dopiero po pierwszej wpłacie i chyba nie ma terminu ograniczającego po rejestracji.
- myślę jednak, że lepiej będzie jak dobrze przeczytasz regulaminy, a może nawet napisz na support zapytanie
- przypomnę też, że przed pierwszą wpłatą nie zapomnij zweryfikować konto zgodnie z wymogami bukmachera // będzie łatwiej weryfikować niż dopiero przy wypłacie, a i poprawić jakiś ewentualny błąd przy rejestracji
woof napisał:
drapihrust napisał:
pytanie do woof-a.
Chciłabym spróbowac sił w tradingu na betfair. Z tego co sie orientuje po wpisaniu twojego kodu referencyjnego otrzymam bonus w wysokości 20e. Jednak najpierw chciałbym potrenowac i oswoic sie z programem, jest taka funkcja u nich grania za wirtualny kapitał. Ale najpierw trzeba się zarejestrowac. i nie wiem czy aby otrzymac bonus od razu muszę wpłacic konkretna sumę, czy przy pierwszej wpłacie, kiedy uznam, że zaczynam za prawdziwe pieniądze. Będę wdzięczny za odpowiedż, ewentualnie za jakieś sugestie.Z tego co pamiętam to otrzymasz bonus dopiero po pierwszej wpłacie i chyba nie ma terminu ograniczającego po rejestracji.
- myślę jednak, że lepiej będzie jak dobrze przeczytasz regulaminy, a może nawet napisz na support zapytanie
- przypomnę też, że przed pierwszą wpłatą nie zapomnij zweryfikować konto zgodnie z wymogami bukmachera
Czytam o tej giełdzie od tygodnia, zielonkowicz zrobił kawał dobrej roboty
i przyznam, że mnie to bardzo zaciekawiło.
Zrobie jak sugerujesz....poczytam a później napisze do nich.
dzięki
dotyczy tylko giełdy zakładów
Przysłali mi odpowiedz....według nich mam 12 miesiecy na zrealizowanie założeń aby otrzymac bonus 20E. W tym czasie muszę zagrac za rownowartośc 20E po kursie wyższym niż 1.20 dla singli. Ty otrzymasz bonus jeśli zagram za 200E. Jest jednak klauzula mowiąca o tym, że nie mozna kontrowac, zawierac nowego e-zakładu na tym samym rynku. ( pisza ze nie spełnia w całosci, ale czy chociaz w kawałku i to jakim to nie )
Kod nalezy wpisac przy rejestracji.
Ostatnio edytowany przez drapihrust (2012-01-09 18:32:26)
Więc jest tak jak było.
Co oznacza handicap win 2011/2012? np. dla ManU 0pkt kurs wynosi 16, czyli jeżeli ManU zakończy sezon z 73 punktami (bo tyle ma teraz) i wygra ligę, to zakład jest wygrany?
fray napisał:
Co oznacza handicap win 2011/2012? np. dla ManU 0pkt kurs wynosi 16, czyli jeżeli ManU zakończy sezon z 73 punktami (bo tyle ma teraz) i wygra ligę, to zakład jest wygrany?
Zależy jaki jest Handicap i na co.... Handicap to dodanie/odjęcie punktów, bramek. Czyli np. Handicap -13pkt dla MU typ na ich zwycięstwo w lidze 2011/2012. Doczytaj jaki jest handicap..., po kursie wnioskuję, że spory na minus
.
Np. dla angielskiej http://beta.betfair.com/football/market?id=1.103145607 tu jest handicap tylko 0 pkt dla ManU, więc skąd ten kurs? rozumiem, że dodajemy ten handicap do tej liczby punktów, którą posiadają obecnie (73 punkty) i jeżeli wygrają ligę z 73 punktami (po uwzględnieniu handicapu 0 pkt, będzie dalej tyle samo punktów) to zakład jest wygrany?
fray napisał:
Np. dla angielskiej http://beta.betfair.com/football/market?id=1.103145607 tu jest handicap tylko 0 pkt dla ManU, więc skąd ten kurs? rozumiem, że dodajemy ten handicap do tej liczby punktów, którą posiadają obecnie (73 punkty) i jeżeli wygrają ligę z 73 punktami (po uwzględnieniu handicapu 0 pkt, będzie dalej tyle samo punktów) to zakład jest wygrany?
Po pierwsze jest to zakład długo terminowy... Rozliczenie nastąpi dopiero po zakończeniu ligi czyli za około 7-8 meczy. Po drugie jest to Handicap zbiorczy
. Po raz pierwszy z tym się spotykam.... Punkty dodawane są dla każdej drużyny oprócz MU, gdyż jest on obecnie liderem. Stawiając na MU +0, licz się z tym, że drużynie Manchester City zostanie dodane 6pkt (obecnie ma 71 + 6 = 77), Blackburn +39 pts (obecnie ma 28 + 39 = 77).... i tak dla każdej drużyny. Jest to handicap wyrównujący poziom wszystkich drużyn. Czyli trzeba duuuużo sobie przekalkulować, aby postawić MU +0, bo do końca 7-8 meczy, a wygrać po dodaniu handicapa może naprawdę każdy
.