Gratulacje dla Polaków... To co zrobili w drugiej połowie po fatalnej grze w pierwszych 25 minut spotkania. Wygraliśmy 24:22 i jesteśmy liderem grupy...
Ostatnio edytowany przez eldezet (2009-01-18 21:00:46)
Ależ nerwowy mecz - zadziwiająca sprawa jak ciężko strzelić bramkę przy tak dobrze grających zespołach w obronie, a 50% obron w karnych to już w piłce ręcznej szok 
Ogłądałem to spotkanie i trzeba przyznać, że kapitalną robotę w tym spotkaniu odwalił nasz bramkarz, bez niego nie było by tak pięknie
Mecz trzymajacy w napięciu, miło się oglądało 
Jutro wazny meczyk z Niemcami, wiec wszyscy razem trzymajmy kciuki za Naszych by wystartowali do kolejnej rundy z Pierwszego miejsca... 
eldezet napisał:
Jutro wazny meczyk z Niemcami, wiec wszyscy razem trzymajmy kciuki za Naszych by wystartowali do kolejnej rundy z Pierwszego miejsca...
- dobrze by było jakby wygrali, ale ja mam wielkie obawy co do formy naszych reprezentantów / mają takie przestoje, że głowa boli i nie radzili sobie wczoraj prawie wcale przeciwko obronie 3/3.
Nie jestem optymistą, ale życzę powodzenia i wiadomo, że chciałbym aby byli przynajmniej na pudle.
Każdy mecz z Niemcami, niezależnie od dyscypliny, jest narodowym poruszeniem. Tak bardzo pragniemy im dokopać, a tak rzadko się to udaje. Tym razem także nie jestem optymisą. Obiektywnie patrząc gramy słabo. Brakuje lidera w zespole jakim dotąd był Tkaczyk. Wygrane mecze z Rosją i Tunezją są bardziej wynikiem wynikiem słabej gry rywali niż dobrej grze naszego zespołu. Mecz z Niemcami zweryfikuje prawdziwą wartość reprezentacji Polski. Obyśmy w końcu skopali Niemcom tyłki 
No i stało sie to sie stało, czyli masakratyczna porażka Naszych... Tragedia... Brak słów...
Szanse naszego zespołu na medal są niewielkie, ale może powalczą i zobaczymy ładną grę.
Jakby dobrze pograli i wygrali wszystkie pozostałe mecze to jestem dobrej myśli ponieważ na tym etapie w meczach naszych rywali też wszystko jest możliwe i nawet niemcy nie mogą być pewni awansu.
Panowie jeszcze 6 minut i będzie wygrana z Duńczykami... 
Grają w 2 połowie jakby ktoś duńczyków odwiedził ich w szatni z walizką.
- już mogę powiedzieć, że mnie wnerwili i chyba przegrają ten mecz.
1.30 min... 
Jak strzela to będzie po meczu... Z 2 pkt dla Nas...
eldezet napisał:
Jak strzela to będzie po meczu... Z 2 pkt dla Nas...
I wygraliśmy 28:32 i ta ostatnia bramka Szmala... Gratulacje...
2 połowa to tragedia i tylko błędy zmęczonych duńczyków w ostatnich 2 min dały nam wygraną.
Przy stanie 29 -28 duńczycy pechowo stracili piłkę po błędzie i załamali się, dlatego wygrana aż 4 bramkami.
Jednak zwycięstwo cieszy i szanse na medal po dzisiejszym dniu i wynikach jake padły w pozostałych meczach rywali znacznie wzrosły, ale pokonanie pozostałych rywali nie przyjdzie łatwo.
Oj, w drugiej połowie było ledwo ledwo. Też byłem przekonany, że nasi przegrają. A jednak się udało. Brawo 
Jestem bardzo ciekawy jak jutro, a właściwie już dzisiaj zagrają nasi z Serbią. Dziś normalnie druga połowa była straszna w wykonaniu naszego zespołu. Masa błędów,ale na szczęście udało nam się wygrać to spotkanie... Oby dziś chłopaki zdołali pokonać Serbów...
Pokonają, bo wiara czyni cuda i w to trzeba wierzyć...
Zasługują na medal i go zdobędą....
Trzeba przyznać, że umiejętności mają na tyle aby zdobyć medal, ale jak we wszystkich sportach zespołowych Polacy przegrywają mecze w głowie, jak coś nie wychodzi, a są lekkimi faworytami lub na podobnym poziomie co rywal, to często nie potrafią si e na tyle rozluźnić, aby grać swobodnie i nerwy ich zjadają.
Oby dziś było inaczej i chciałbym, aby im ktoś powiedział, że nikt w Polsce nie będzie miał do nich pretensji jak nie zdobędą medalu, ale niech walczą z uśmiechem i bawią się grą, ryzykują ciekawe zagrania, nie boją się odpowiedzialności za skutek podejmowanych decyzji w grze.
Moim zdaniem grając na luzie mają wielkie szanse wygrać z każdym, a ewentualnej przegranej niech się nie boją, bo jak przegrają po ambitnej grze, to im głowy nikt za to nie utnie.
Dzisiaj kolejny meczyk w wykonaniu Biało - Czerwonych, tym razem zagrają z Serbami i będzie to kolejna ciężka przeprawa, która miejmy nadzieje zakończy się pozytywnie jak wczorajszy meczyk z Duńczykami...
Polska - Serbia godz. 15:30
Naprzód Polacy... 
Ostatnio edytowany przez eldezet (2009-01-25 14:24:11)
Jak na razie to zdeklasowali Serbów, ale błędów mieli za dużo, a wynik 21 - 7 wynika chyba z katastrofalnej gry rywali.
Tego meczu już przegrać nie można.
Bravo Nasi. Bravo Szmal... Jest pogrom...
Do przerwy 21:7 dla Nas... 
Czy ktoś może analizował jakie warunki muszą być spełnione aby nasi piłkarze zagrali dalej w mistrzostwach zakładająć, że wygrają ostatni mecz ?
- proszę o info
TO jest dosc proste my musimy wygrac z NOrwegami dania musi wygrac z macedonia a we wtorek niemcy musza wygrac z dania wowczas z 2 miejsca awansujemy trafiajac na francozow wiec jedynie zostanie nam ewentualnie braz lub 4 miejsce
Patrzyłem teraz w tabelę i wychodzi mi, że teraz po meczu wygranym przez Danię wystarczy teraz aby Niemcy z Danią nie zremisowali jeżeli liczą się wpierwszej kolejności bezpośrednie mecze, oczywiście zakładając, że wygramy ostatni mecz.
OOOOOOOOOJJJJ - bedzie chyba wałek i już dziś można stawiać na remis w meczu Niemcy - Dania,
Niemcy nie zaryzykują poniważ jeśli zremisują z Danią, a my przegramy z Norwegią to Niemcy nie wejdą do finału. A, że my gramy ostatni mecz to na pewno zagralibyśmy przeciwko Niemcom.