a dlaczego ktoś kto ma 100zł nie może zacząć grać za pierwszą stawkę w kwocie 10gr czy nawet 5gr-nie ograniczajcie ludziom gry jeśli chcą zaycznać od tej kwoty
Ostatnio edytowany przez bond04 (2010-05-01 22:56:29)
bond04 napisał:
a dlaczego ktoś kto ma 100zł nie może zacząć grać za pierwszą stawkę w kwocie 10gr czy nawet 5gr-nie ograniczajcie ludziom gry jeśli chcą zaycznać od tej kwoty
Wiesz co nikt nikomu nie broni, ale nie widzialem buka ktory oferuje tak niska minimalna stawke. Z tego co wiem to minimalna stawka to 0,50gr w expekcie
ja tez nie widziałem takiego buka ale przecież można to zrobić na betfair a nikt o takiej możliwości nie pisze .o ile pamiętam można zagrać chyba od 1 centa tzn ok 4gr więc może to jest jakies wyjście dla "niskobudżetowców"
czy ktoś byłby tak uprzejmy i pokazał link gdzie mógłbym zobaczyć lub nawet ściągnąć stawkowanie wg zasad woof'a dla kursu 1,9 i 10 -tego poziomu?z góry dziękuję za pomoc
bond04 napisał:
czy ktoś byłby tak uprzejmy i pokazał link gdzie mógłbym zobaczyć lub nawet ściągnąć stawkowanie wg zasad woof'a dla kursu 1,9 i 10 -tego poziomu?z góry dziękuję za pomoc
Właśnie w tym temacie jest dostępny link
. Na początku tego tematu w pierwszych postach. No nic...od czego są moderatorzy jak nie od szukania informacji użytkownikom
.
Proszę http://www.betplatform.com/www/forum/up … progow.xls. Edytować można tylko pola niebieskie :].
dziękuję, widziałem ze tam są ale nie do końca wiedziałem ,że można tak sobie to włąsnoręcznie przerabiać-
PSa wczesniej zastanawiałem się sporo jaka jest rola moderatorów
bond04 napisał:
dziękuję, widziałem ze tam są ale nie do końca wiedziałem ,że można tak sobie to włąsnoręcznie przerabiać-
PSa wczesniej zastanawiałem się sporo jaka jest rola moderatorów
Można przerabiać dzięki uprzejmości Woofa, który nie wziął ani grosza za ten kalkulator
. W wolnej chwili przerobię go na OpenOfico'wego exela, aby był dostępny dla tych co nie mają exela.
Aaaa i jeszcze jedno co by moderatora nie zdenerwować zadawajcie pytania w odpowiednim temacie 
http://www.betplatform.com/pl/forum/t50 … stie-.html
"Informacje, uwagi, sugestie <<<<<<Temat " - jasno i wyraźnie mówi po co jest on 
Ostatnio edytowany przez Lukic (2010-05-04 22:58:36)
woof napisał:
Trochę ten temat zaniedbalem, ale ruszę z nim niebawem i postaram się jeszcze bardziej przybliżyc metodę gry progresją i budowanie kapitału jednak troche to potrwa, bo szykują się zmiany na forum i tym muszę się zajac w pierwszej kolejności.
wiem że sporo czasu minęło, ale nie znalazłem rozwinięcia tematu: budowania kapitału, możesz pociągnąć w najbliższym czasie temat? byłbym wdzięczny (i pewnie nie tylko ja) 
Niedługo ja ruszę z blogiem nt. tylko i wyłącznie progresji - tam poważnie zajmę się tym tematem i już teraz zachęcam wszystkich do czytania.
A Ciebie woof i niektórych innych użytkowników chciałbym namówić do współpracy! 
Ostatnio edytowany przez Kurekq (2010-07-20 13:35:10)
Kurekq napisał:
Bardziej szczegółowo na ten temat porozmawiamy, gdy blog zostanie otwarty.
- zacznij tutaj pisać na ten temat.
- nie widzę problemu aby zalożyć nowy temat w tej tematyce, a blog to już Twoja sprawa i jak będzie co czytać tutaj to zastanowię się na zezwoleniem promocji blog'a.
Nie miałem na myśli promocji na betplatform, a Twój udział merytoryczny w treści tam zawartej.
Pewnie - założę temat także tutaj kopiując treść artykułów z bloga. Mój blog będzie całkowicie niekomercyjny, także chodzi tu jedynie o promocję gry progresją! 
Kurekq napisał:
Nie miałem na myśli promocji na betplatform, a Twój udział merytoryczny w treści tam zawartej.
Pewnie - założę temat także tutaj kopiując treść artykułów z bloga. Mój blog będzie całkowicie niekomercyjny, także chodzi tu jedynie o promocję gry progresją!
- rozumim, a co będę mógł, to pomogę jednak najlepiej tutaj w temacie jaki założysz.
- na blpgu zawsze możesz zacytować wypowiedzi z forum,bo to nie jest zabronione.
Witam,
piszę po raz pierwszy, bo też nigdy "mądrze" się u buka nie bawiłem.
Przeczytałem temat, dał wiele do myślenia, fajnie że tak matematycznie to wszystko ujęliście. Lubię wiedzieć na czym stoję. Postanowiłem napisać bo może mi doradzicie.
Stworzyłem swoje własne stawki pod mój własny budżet.
Niestety jest on ograniczony do 700zł. Postanowiłem grać 2 progresje jednocześnie (przy założeniu tych samych zysków na tym samym poziomie, jest to równoznaczne z rozpoczęciem z podwójną stawką, żeby troszeczkę sobie nerwy uspokajać, więc budżet na jedną progresje to 350zł.) W każdym razie to nie jest ważne, obliczenia będę pokazywał tak jakby to była 1 progresja.
Progresja jest ustawiona na 12 progów, z tego 9 wygrywających, reszta to granie na zwrot kosztów.
No i tu moje pytanie, czy z Waszego doświadczenia wynika, że takie granie na 12 (9) progów ma sens? Generalnie np Serie B nie jest mi obca, ale wiem, że nie będę w stanie zawsze tylko tam obstawiać bo moja cierpliwość nie jest aż taka 
Czy jednak lepiej się nastawić na niższe zyski a więcej progów?
Problem w tym, że różnica w zyskach jest spora.
W przykładzie z 12 (9 wygrywających) progami mój zwrot z kapitału 700zł to 200zł czyli 28,5% (o ile nie wyjdę poza 9 próg oczywiście) natomiast w grze na 15 progów to marne 50zł (100 na pierwszym progu ze względu na minimalną stawkę) czyli ok 7% - to już lokata lepsza
Żeby osiągnąć lepsze zyski musiałbym w tym przypadku przesunąć zyski jeszcze bardziej na niższe progi. Gdzie jest najbardziej racjonalny balans pomiędzy tymi dwiema strategiami? 
By ułatwić zrozumienie podłączam obrazki. To excel sam liczył, więc się trochę przecinki nie zgadzają.
Aha, możliwe, że zrobiłem jakieś grube błędy (dzisiaj zacząłem nad tym siedzieć dopiero), więc wytknijcie, ale łagodnie, starałem się w każdym razie 
Mam nadzieję, że obrazki się załączą.

Raczej zwiększ progi do 14 może nawet do 16. W perspektywie czasu opłaci ci się to bardziej i będziesz mógł grac na większym luzie bez niepotrzebnego stresu .

Graj w/g powyższej tabeli
- po co masz dzielić kapitał na 2 progresje po połowie???
- graj 2 progresje z kapitałem 700 zł i na 15 progów, a wtedy zysk wyniesie z 2 progresji około 100zł i to już powinno cię zadowolić.
- popatrz w tabelę / widać, że z takimi stawkami zostaje z kapitału 700 zł około 38 zł więc możesz spokojnie ciągnąć 2 progresję //poboczną \\ aż do 8 progu, bo do tego progu koszt progresji wynosi
37,21 zł
- więc ciągniesz sobie 2 progresje spokojnie do 8 progu i jak już się znajdziesz z obiema na 8 progu i też nic nie wejdzie to jedną z nich zawieszasz, a 2 kończysz aż do skutku, a jak zakończysz na jednym z progów 9-15 to zabierasz się do kończenia zawieszonej progresji i spokojnie zaczynsz w tym samym czasie następną poboczną od 1 progu.
Sam zobaczysz, że wcale tak często nie będziesz wpadał obiema progresjami na 8 próg i zawieszanie jednej z nich będzie sporadyczne / oczywiście tylko wtedy jak się nie za bardzo upoisz pierwszymi sukcesami 

Acha, a lokata jest powiedzmy większa niż 7% ale w skali roku, a tutaj masz około 7% ale na 100 zakładów czyli na miesiąc jak się postarasz, bo to wychodzi 3 zakłady dziennie /ja spokojnie tyle wyrabiam\
- chcesz mieć więcej czasu dla siebie i mniej ślęczenia przed kompem to graj więcej progresji powiedzmy tyle ile grasz średnio zakładów dziennie tylko pilnuj kapitału, bo im więcej progresji tym można je grać równocześnie do niższego progu //
Zgadzam się z woofem, przy małych kapitałach dzielenie na dwa jest bezcelowe.
Na początek jednak polecałbym Ci z kilku względów bardziej progresję na niespodziankę z podpórką o kursie 2.10 i tam możesz grać 12 progów i moim zdaniem jest bezpieczniejsza niż gra na remisy, ale to już moja indywidualna opinia.
Dzięki za odpowiedź.
Myślałem o tym, żeby grać 2 progresje ze względu na zdrowie psychiczne
Wyniki są o połowę mniejsze (ale sumarycznie takie same), a szansa, że obydwie progresje wyjdą poza progi jest mniejsza. Inna sprawa, że muszę zagrać 2x więcej zakładów, na to nie wpadłem.
Co do prowadzenia pobocznej progresji do jakiegoś ustalonego kapitału (tak by zawsze starczyło na tę pierwszą), to chyba rzeczywiście tak zrobię.
Co do grania na niespodzianki z podpórką, to chyba jednak za mało ma to dla mnie wspólnego ze sportem, wynik to wynik, a nie jakieś kombinowanie,, ot taką mam opinię, a może jestem leniwy 
Z jakimi rozgrywkami warto zapoznać się w ciągu tygodnia? ;-)
Ponieważ zaczynam dostrzegać, że największym problemem będzie dla mnie obstawianie odpowiedniej ilości zakładów (raczej mam ograniczony czas na zabawę).
Jeszcze raz dzięki i do usłyszenia.