>>> progresja coverami <<<
>>> Cover <<< jest to sposób gry, stosowany przy obstawieniu dwóch
wariantów w dwóch zakładach np. ( 1 i X ) ze zdarzeń trzydrożnych ( 1 X 2 ).
Stawki w tych zakładach ustawiamy tak aby w zakładzie najbardziej
prawdopodobnym np. ( 1 ) uzyskać wygraną / zysk, natomiast w przypadku
drugiego zakładu np. ( X ) odzyskać sumę postawionych stawek.
Przegrywamy zakłady tylko w przypadku wystąpienia nieobstawionego
wariantu ( 2 ).
- przykład :
- zakład - 1-x-2
VFB Stuttgart - Glasgow Rangers 2,15 3,25 3,25
- podwójna szansa 1X 12 X2
VFB Stuttgart - Glasgow Rangers 1,31 1,31 1,64
- jeżeli sobie określimy, że VFB Stuttgart ( 1 ) jest faworytem jednak z
ostrożności obawiamy się remisu ( X ), a nie chcemy grać zakładu podwójnej
szansy (1x) z powodu małego kursu to gramy >>> cover'em <<<
- % wysokości stawek ustalamy za pomocą kalkulatora do surebet'ów z
mozliwością ustawienia podziału zysków lub przy pomocy cover-kalkulatora.
1 zakład
VFB Stuttgart - Glasgow Rangers
typ [ 1 ] kurs - 2,15 * 69.23% stawki = 48,85% zysku
2 zakład
VFB Stuttgart - Glasgow Rangers
typ [ X ] kurs - 3,25 * 30,77% stawki = 0,00% zysku
Obojętnie który zakład wejdzie jest zwrot sumy stawek, a jeżeli wejdzie 1 zakład zysk wyniesie 48,85% liczone od sumy stawek.
Grając podwójną szansę za taką samą stawkę zysk wyniesie 31 % jednak bez względu na to który zakład wejdzie i teraz każdy musi wybrać co woli - większe ryzyko i 48,86% zysku jak wejdzie [ 1 ] i ewentualny zwrot kasy jak padnie remis, czy 31% zysku przy [ 1 ] lub [ x ]
Ja przyznam się, że mam z tym dylemat co grać jednak zastosowanie
>>> cover'a <<<
w progresji to już zupełnie inna bajka i to opiszę w nastepnym poście.
cdn......
Czekam z niecierpliwością na dalszą część twojego tematu i już teraz zastanawiam się nad możliwością gry coverami, chociaż wcześniej nigdy ten sposób nie przypadł mi do gustu 
![]()
OK to może ja coś dodam od siebie.
Postaram się Wam wytłumaczyć co przedstawia powyższy rysunek.
W kółeczku żółtym jest podana ogólna suma pieniędzy jaką przeznaczamy na cover - inaczej ogólna suma jaką wydamy na zakłady.
W małym czerwonym są podane kursy na drużynę gospodarzy i na gości.
Teraz rozpatrzymy sytuację zobrazowaną w dużym czerwonym kółku.
Jest to cover który daje nam zwycięstwo w przypadku zwycięstwa gospodarzy jak i również gości, przegramy tylko i wyłącznie w przypadku remisu. Wygrana kwota jest identyczna dla gosp. i gości i wynosi 10,10 zł co stanowi dokładnie 22,3% naszej kwoty jaką wkładamy na covera.
Wygrana w tym przypadku jest wyższa od klasycznej gry na 12 gdzie kurs wynosi 1,2 a wygrana to tylko 20% naszej kwoty. Widzimy to w niebieskich kółeczkach.
Wniosek jaki się tu nasuwa: cover jest alternatywą na grę w zakładach na 12 1X X2. Warunek należy śledzić kursy u kilku bukmacherów!!!
W kółku zielonym klasyczna wersja covera: Wygramy gdy wejdzie 1, zwrot kwoty gdy wejdzie 2.
Nie wiem czy gra na coverach znajdzie uznanie u naszych forumowiczów mnie niestety nieco zraziła 
gdyż jest cholernie ciężko, wygenerować zysk. Gdy chcemy ustawić cover'a do gry progresją następujący próg wzrasta około 4,5;5 RAZA
Zamiast grać coverami można grać w sportingbet "remis nie ma zakładu" czyli w przypadku remisu buk zwraca nam stawkę, a do wyboru są dwie opcje: wygrana gospodarzy lub gości. Policzyłem i wyszło, że jest to bardziej opłacalne niż gra coverami.
Czy u innych buków też jest cos takiego?
Możesz przedstawić jak to wyliczyłeś, ja gram coverami w hokeju wydanie europejskie i nie spotkałem się tam z zakładami typu DNB??
Mam jedynie opcje:
Zwycięzca meczu wliczając dogrywkę i rzuty karne.
Rozumiem że Ty próbowałeś to sprawdzić na p.nożnej, więc proszę jak możesz przedstaw jak to się ma w realu
dzięki
Ostatnio edytowany przez mm-misiek (2009-10-25 16:57:40)
mm-misiek napisał:
Możesz przedstawić jak to wyliczyłeś, ja gram coverami w hokeju wydanie europejskie i nie spotkałem się tam z zakładami typu DNB??
Mam jedynie opcje:
Zwycięzca meczu wliczając dogrywkę i rzuty karne.
Rozumiem że Ty próbowałeś to sprawdzić na p.nożnej, więc proszę jak możesz przedstaw jak to się ma w realu
dzięki
Sprawdzałem na piłce nożnej, a czy jest taka opcja w innych dyscyplinach, tego nie wiem.
W realu ma się to tak:
np. 1 x 2
Valladolid vs Deportivo La Coruna 2.5 3.2 2.6
remis nie ma zakładu: 1.8 1.909
Zakładam, że Deportivo nie przegra i grając coverem sytuacja wygląda tak:
2 zakłady:
remis - 31.25% kapitału x kurs= zwrot włożonego kapitału
wygrana Deportivo - 68.75% kapitału x kurs= 78.75% zysku
W przypadku zagrania "remis nie ma zakładu" zysk wynosi 90.90%
Konfrontacja zysków:
90.09% > 78.75 
Mam nadzieję, że przedstawiłem to dosyć jasno.
Ale mając konta u kilku buków chyba bardziej opłacalne będzie zagranie covera, bo wybierając najwyższe kursy można osiągnąć wyższy zysk niż w przypadku zagrania "remis nie ma zakładu"
Ostatnio edytowany przez wiesmak (2009-10-25 17:50:49)
I to właśnie wygląda na jakąś furtkę do gry na bezpieczną progresję, może ktoś się pokusi o test na 8 progów po kursie 1.6 "remis nie ma zakładu" (jeśli rozumiem, to jest to samo lub zbliżone, co typ na grę bez remisu, bo wtedy też jest zwrot). A zwrot w progresji nic nie kosztuje, jedynie wolniej będą zyski narastać w stosunku do zagranych zakładów, ale wygląda to na bezpieczniejsze typy przy takim kursie!
Ostatnio edytowany przez magnumator (2009-10-27 23:14:11)
magnumator napisał:
I to właśnie wygląda na jakąś furtkę do gry na bezpieczną progresję, może ktoś się pokusi o test na 8 progów po kursie 1.6 "remis nie ma zakładu" (jeśli rozumiem, to jest to samo lub zbliżone, co typ na grę bez remisu, bo wtedy też jest zwrot). A zwrot w progresji nic nie kosztuje, jedynie wolniej będą zyski narastać w stosunku do zagranych zakładów, ale wygląda to na bezpieczniejsze typy przy takim kursie!
Ja myslę o takiej progresji, z tą różnicą, że na 6 progów. Może w niedalekiej przyszłości przeprowadzę taki test.