O ja to ładnie się zapowiada.... Wygląda na to, że odcinają wszystkie możliwe sposoby zarabiania przez inwestowanie w internecie. Pozostanie nam totolotek, który moim zdaniem jest najbardziej hazardową grą
.
Lukic napisał:
O ja to ładnie się zapowiada.... Wygląda na to, że odcinają wszystkie możliwe sposoby zarabiania przez inwestowanie w internecie. Pozostanie nam totolotek, który moim zdaniem jest najbardziej hazardową grą
.
- totolotek to nie hazard, to w majestacie prawa złodziejstwo
- ja już pisałem, że to jest2-ręki bandyta z grabiami, bo jednoręki bandyta nawet oszukany oddawał przynajmniej 60% a totek nie wiem czy przeznacza na wypłaty 25%
Halo halo coś temacik ucichł..... Wie ktoś coś jak to w końcu sprawa z zakładami wygląda. Mam wrażenie, że nic się nie zmieniło, wszystkie stronki bukmacherskie dalej działają, a nawet zachęcają do grania. Czyżby ta ustawa co weszła okazała się ustawą martwą ??. Czy może już były jakieś przypadki podciągnięcia użytkowników do odpowiedzialności ??
. Jak ktoś coś słyszał więcej niech da znać
.
Może ustawa martwa, ale jest. Niby cicho, ale ostatecznie może skończyć się jak z dopalaczami - krótka akcja i pozamiatane. Na razie inne tematy są na tapecie, ale jak się wyczerpią, to będzie trzeba się czymś nowym, ale efektownym zająć aby pokazać nowym wyborcom siłę działania.
Z dopalaczami było trochę łatwiej, bo były realne sklepy do pozamykania na naszym terytorium, a z bukmacherami nie da się tak zrobić, bo działają legalnie w innych krajach, a także udowodnić nam,. że u nich gramy nie jest tak łatwo. Który buk da dowody naszym sądom, a nawet jak mi udowodnią, że chodzę po bukmacherach internetowych, to chyba nie dadzą rady udowodnić, że gram, a tylko gra u nielegałów jest zabroniona.
Wystarczy że zapytają banki o wpływy na konto i będziesz wyjaśniał skąd poszczególne wpływy są. Nawet jeśli wpływy będą "legalne" (bo np z MB) to gdzież podatek od nich? I już US masz na głowie...
Banki maja obowiazek nawet zglaszac przelewy o kwotach zdaje sie przekraczajacych 40tys zl.Tyle ze....ilu z Was panowie rocznie wyciaga taka kase z bukmacherki?

A jesli wyciaga to nalezy sobie zalozyc konto w ktorymkolwiek kraju UE gdzie takowy hazard jest legalny.Jako obywatele unii mamy prawo zalozyc takie konto w dowolnym kraju UE.
Ja np.posiadam w niemczech choc poki co w bukmacherce mi nie sluzy bo....nie ma po co:P
gimek napisał:
Wystarczy że zapytają banki o wpływy na konto i będziesz wyjaśniał skąd poszczególne wpływy są. Nawet jeśli wpływy będą "legalne" (bo np z MB) to gdzież podatek od nich? I już US masz na głowie...
- hahaha > ha jak będą zyski to stać mnie będzie zapłacić podatek i tyle, mogę zrobić transwer z jakiegoś Mb lub coś podobnego na konto giełdowe i wypłacić na polski bank i już mam legalne pieniadze, a podatki wiadomo trzeba płacić i ja je chętnie płacę jak mam zyski // zysków na piwo, czy nawet jakiś inny lepszy trunek nie mam co się martwić, bo kto mnie będzie aż tak w necie ścigał i za co mają mnie karać ??? inna sprawa, czy to się pasństwu opłaca ???
- będę miał grube zyski zrobię tak jak kolega w poprzednim poście radzi i wtedy zrobię polskie państwo w balona, a podatek na jakiejś "Malcie" zapłacę zapewne mniejszy 
Oczywiście jak się władza uprze to może kogoś ukarać, ale będzie miała z udowodnieniem tyle kłopotów, że sama zrezygnuje z karania, bo cały internet i unia ich wyśmieje, koszta mogą być takie, że następna władza może kazać się z tego rozliczyć, bo będzie warto wiele milionków odzyskać do kasy państwowej (czyt - kasy tej następnej władzy) 
Powoli, bo powoli nasz kraj normalnieje i zapewne, może nawet nie tak daleko będzie czas, że będąc u władzy też trzeba będzie robić rozsądne ustawy i rozsądnie wydawać państwowe pieniądze.
woof napisał:
- hahaha > ha jak będą zyski to stać mnie będzie zapłacić podatek i tyle,
woof napisał:
Powoli, bo powoli nasz kraj normalnieje i zapewne, może nawet nie tak daleko będzie czas, że będąc u władzy też trzeba będzie robić rozsądne ustawy i rozsądnie wydawać państwowe pieniądze.
Też chciałbym żeby była normalna ustawa jak w innych państwach UE. Wtedy chętnie podatek mogę od wygranych oddać państwu - a teraz to nawet jak zapłacę sam podatek to niestety w oczach państwa od nielegalnie zarobionych pieniędzy 
hiiiiii - można powiedzieć, że ograłem nielegalnego bukmachera, często mało uczciwego w stosunku do takich co nie mają prawa za sobą i zapłaciłem podatek, a dla państwa jestem przestępcą // jak kupiłem dzieciom cukierki to teraz je odbiorą w majestacie prawa moim małolatom ??? nie !!! ja zapłacę karę a dzieci będą jadły musztardę z chlebem, bo nie wolno ogrywać nielegałów !!! 
Ja myślę, że takim dobrym zwyczajem powinno być to, że jak się coś uchwala w sejmie, co ma być prawem, to w pierwszej kolejności nie powinno zaszkodzić ani jednej uczciwej osobie, a jeżeli tak może się stać, to powinna władza dać tym wszystki co stracą alternatywę.
- zrozumiem, że nie zawsze można dogodzić wszystkim uczciwym walcząc z mafią, korupcją i innymi patologiami, ale trzeba mieć piorytet na uczciwość, dać szansę uczciwości i nie chwalić się moralnymi zwycięstwami (jeżeli one są !!! ) jeżeli ktoś na tym stracił, a był przynajmniej fer w stosunku do państwa, bo grał za swoje, stracił swoje i wcześniej zapłacił podatek !!!
Teraz mamy taki czas, że Palikot to podobno idiota w/g władzy TV i innych, Tusk to nierób, Kaczyński ma tylko Smoleńśk w oczach ( i to on jest wiele winny takiej sytuacji, bo tylko smoleńśk i nic więcej), a my na tym cierpimy i czekamy kiedy przyjdzie czas wyść na ulicę z kijami do palanta !!!!!!!! 
Wy tu śmiechy, chichy u tu podobno strona darmowa-kasa.pl zakończyła działalność na skutek interwencji izby celnej!!!