Międz. mecze towarzyskie
Polska - Ukraina
Start: Sobota 17:00
Kiedy inni rywalizują o udział w finałowym turnieju Mistrzostw Europy, jego organizatorzy grają ze sobą mecz towarzyski. Z Ukraińcami Polacy spotkają się po raz piąty. Do ostatniego sparingu między tymi reprezentacjami doszło przed dwoma laty. Nasi wschodni sąsiedzi wygrali wówczas 1:0. W roku 2000 i 2001 rywalizowaliśmy z Ukrainą w eliminacjach do Mundialu. Na wyjeździe zwyciężyliśmy 3:1. W Polsce padł remis 1:1. W roku 1998 wygraliśmy z Ukraińcami 2:1 w meczu towarzyskim. Wybrańcy Franciszka Smudy nie strzelili gola w czterech kolejnych sparingach – bezbramkowe remisy z Finlandią i Serbią, porażki 0:6 z Hiszpanią i 0:3 z Kamerunem. Nie ma co się czarować: mamy problem. I widać zaczął to też dostrzegać selekcjoner, skoro do kadry znów powołał zawodników, którzy wchodząc z ławki rezerwowych błysnęli w słabej polskiej lidze. Mowa o Euzebiuszu Smolarku i – wezwanym na zgrupowanie kadry w niedzielę wieczorem – Kamilu Grosickim. Znacznie lepiej w meczach kontrolnych radzą sobie ostatnio nasi rywale. Ukraińcy pokonali kolejno: Litwę (4:0), Rumunię (3:2), Norwegię (1:0) i zremisowali z wicemistrzami świata Holendrami (1:1). Na mecz z Polską, który odbędzie się w Łodzi, ukraiński selekcjoner Jurij Kałytwyncew powołał swoich najlepszych piłkarzy. Zobaczymy więc i Andrija Szewczenkę, i Andrija Woronina. Wynik? Naszym zdaniem będzie oscylował wokół 0:0. O ewentualnym zwycięstwie którejś z drużyn zdecyduje jedna bramka.
Nasz typ: UNDER2.5, kurs 1.65, buk: bwin
a ja zagram na zwycięstwo Ukrainy... Inni użytkownicy forum przekonali mnie, że gra przeciw polskim drużynom się opłaca.
mecz pomiędzy organizatorami najbliższych mistrzostw Europy,czyli mecz przyjaźni.Tu musi być X .Mój typ:1:1
Ten mecz może zakończyć się remisem i zapewne tak będzie, ale nie liczył bym na mecz przyjaźni.
Ja zagram że Polska bramki nie strzeli, kurs 3,40 a remis 0:0 jak najbardziej realny
Polska - Ukrainam 1-1
- remis na własne życzenie.
- ciekawe jak Jeleń gra w zespole klubowym, ale jeżeli ma taką skuteczność jak dziś tooooo się dziwię, że gra.
Ta bramka dla Ukrainy. Przecież to się płakać chce, jak się widzi taką nieporadność reprezentacyjnych obrońców. A po meczu Smuda mnie zabił. Powiedział, że przeciwko Australii nie zagra Bandrowski, a to według niego spora strata, bo - i tu cytat - "nauczył się podawać". Przecież to jaja, że by trener tak mówił o reprezentancie...
Według mnie powinniśmy się cieszyć że w ogóle strzeliliśmy gola po ponad 400 minutach gry