Lukic napisał:
addam44 napisał:
Witam.Jakis czas temu testowalem za drobna kase taki trading na u/o 2.5:kilka minut przed meczem back i odrazu lay 10ticow mniej.Zazwyczaj kurs o 10ticow spada po 5-10min od rozpoczecia(ale bywa i po 15)o ile rzecz jasna nie ma gola.Chcialem sie przekonac czy grajac tak bez jakiejkolwiek analizy mozna wyjsc do przodu.Ponad 150 meczy tak zagralem by miec jakikolwiek poglad.Efekt-w plecy:/
Dobrze wiedzieć, że ktoś testował podobnie
. Jakbyś mógł napisać więcej
. Co było przyczyną porażki??, czy grałeś jakoś progresją ?? czy stałą stawką??. Niby napisałeś, że grałeś podobnie jak ja, ale muszę Ci powiedzieć mieszanie Under z Over jakoś mi się kompletnie nie widzi
. Ja skupiam się tylko i wyłącznie na UNDER 2,5 co wyrabia we mnie przeczucie co do drużyn, lig w których under jest bardziej prawdopodobny. Być może przyczyną porażki było właśnie mieszanie typów na U/O. Poza tym napisałeś, że nie analizowałeś meczów, a brak analizy skazuje Cię na prawdopodobieństwo 50/50.
Te zasady, które wstępnie opisałem na pewno ulegną zmianie, bo wymaga to wbrew pozorom szerszej analizy. Muszę rozważyć jeszcze w jakie rynki warto inwestować np. czy tam gdzie jest dużo zainteresowanych i spory kapitał przyjęty, czy może tam gdzie jest mniej. Również nie do końca wiem, co robić w sytuacji gdy pada ta bramka przed 10 min - w zasadzie jak poczekam do połowy i nie padnie 2 bramka to mogę wyjść na 0. Z drugiej jednak strony jak uznam tę inwestycję za przegraną i zapomnę o tym skupiając się na odrobieniu tej straty mogę wyjść z dwukrotnym zyskiem, gdy padnie under 2,5.
Tez gralem wylacznie under2.5.Bez jakiejkolwiek analizy bo (z uporem maniaka:)szukam w bukmacherce metody ktora dawala by zysk bez takowej:)Wiem wiem-przegrana sprawa ale traktuje to jako hobby:)Ja gdy bramka padla zanim zarobilem swoje zakladane 10tikow odrazu layowalem tnac straty.Niestety taka szybka bramka powoduje +- strate ok.40-60%zainwestowanej sumy.By ja odrobic trzeba ponad 10 meczy wygrac tak tradujac a mi na 153 tak tradowane mecze 19 razy wpadla bramka zanim kurs spadl o moje 10tikow.Czyli srednio co 8 mecz.
Jasne ze 153mecze to dla miarodajnej statystyki MALO.Ale nie sadze by na 1000cu meczy taka bramka zdarzala sie duzo rzadziej tj.co 12 meczy by bylo to oplacalne.Za to mozna by tak probowac grac omijajc ligi bramkostrzelne.Jakie kazdy tu wie;)teraz testuje Labouchere 
Ostatnio edytowany przez addam44 (2011-04-04 14:23:49)
Dobra pomimo tego, że oferta uboga postanowiłem się troszkę rozgrzać
.
Wstępne zasady:
- kapitał 200 e.
- jednocześnie będę grał jedno zdarzenie na U 2,5,
- kursy będę wykupywał przed meczem,
- próba ustalenia ilości progów w tradingu mija się z celem, bo jest to naprawdę dynamiczna zabawa,
- rozsądnie jest jednak nie grać za całość tylko podzielić kapitał na podstawowy ok 50e i kapitał rezerwowy do odrobienia strat np. 150e,
- grając kapitałem podstawowym będę czekał do uzyskania All Greena o wartości 2e lub maks. do 5 min meczu,
- w sytuacji, gdy pada bramka do 5 min, czekam do końca pierwszej połowy lub na zwrot kapitału włożonego co w większości przypadków następuje po 30-40 min. meczu,
- kiedy padną 2 bramki w pierwszej połowie robi się nieciekawie i lepiej jak najszybciej minimalizować straty co jest już bardzo ciężkie
, dlatego uznaję ten zakład za przegrany i gram kolejny zakład za 150e na innym rynku under 2,5 wykupując kurs przed meczem,
- gra kapitałem rezerwowym to już bardzo duże ryzyko i tu będę bardzo selektywnie dobierał typ
- cały czas będę śledził przebieg poprzedniego zdarzenia, bo być może mimo 2 bramek w pierwszej połowie mecz będzie utrzymywał się underowo i strata kapitału podstawowego będzie malała,
- kapitałem rezerwowym będę grał do momentu odrobienia kapitału podstawowego,a jak długo to potrwa to się okaże w praktyce
, będzie to jednak wolna amerykanka na pewno będę ten mecz oglądał i wyczekiwał jak najdłużej....
Ryzykownie, bo zawsze jest ryzykownie
. Tym razem jeśli uda mi się zachować dyscyplinę i cieszyć się zyskiem 2e z zakładu nie powinienem wtopić
. Trzymjacie kciuki i oczekuję ostrych słów krytyki jak będę pisał głupoty niezgodne z powyższymi zasadami
.
Oto typy na dziś
.
Japonia 22.06.2011 - 12:00 Iwata - Omiya
Japonia 22.06.2011 - 12:30 Yokohama M. - Niigata
Rosja 22.06.2011 - 13:30 Tomsk - Rostov
Rosja 22.06.2011 - 16:45 Sp. Moscow - D. Moscow
Po jakim kursie kupiłem podam w poście rozliczeniowym.
Japonia 22.06.2011 - 12:00 Iwata - Omiya
Nieźle trafiłeś - gol w 1min 
Na szczęście na drugim spotkaniu powinieneś być odrobiony...
Lukic napisał:
1. Japonia 22.06.2011 - 12:00 Iwata - Omiya
(STAWKA 50e. || KUPNO 1,99 || SPRZEDAŻ 3,3 ZYSK - 20e) [58 min. 1:1]
2. Japonia 22.06.2011 - 12:30 Yokohama M. - Niigata
(STAWKA 150e. || KUPNO 1,96 || SPRZEDAŻ 1,78 ZYSK + 10,40e) [6 min. 0:0]
3. Rosja 22.06.2011 - 13:30 Tomsk - Rostov
(STAWKA 150e. || KUPNO 1,90 || SPRZEDAŻ 1,76 ZYSK + 10,50e) [13 min. 0:0]
4. Rosja 22.06.2011 - 16:45 Sp. Moscow - D. Moscow - nie zagrany
No jak pech to pech
. Tak jak napisał Gimek 1 min. w meczu Iwata - Omiya i już mieliśmy 1:0. W 15 min padła bramka wyrównująca i już wiedziałem, że będę musiał odrabiać straty
, dlatego następny typ poszedł za 150e. W meczu Iwata wyczekałem do 58 min. i sprzedałem typ ze stratą 20e. W meczu drugim i trzecim poszło dość gładko chociaż różnicę w płynności rynku widać gołym okiem... - w meczu Yokohama M. - Niigata czekałem do 6 min aby uzyskać na plus 10e, a w meczu trzecim aż 13 min. Tak to jest z płynnością rynków. Płynność zależy od tego co się dzieje na boisku, jak i również od ilości osób obstawiających na tym rynku. Nie jest źle
straty odrobione wracam do stawki 50e w kolejnym meczu.
Ostatnio edytowany przez Lukic (2011-06-28 13:51:55)
Teraz przy ubogiej ofercie to naprawdę ciężki kawałek chleba, ale za to jaki trening i zapewne w sezonie odda swoje efekty 
Podsumowując poprzednie tradowanie to jestem na niewielkim plusie, bo tylko 0,9 e.
Ostatnio oferta niestety uboga i dlatego mało co podaję
. Na dziś będzie tylko rosyjska 2 liga i Irlandia.
5. Rosja 28.06.2011 - 16:00 Zhemchuzhina Sochi vs. Dinamo Bryansk
6. Irlandia 28.06.2011 - 20:45 Bray - Dundalk FC
Ostatnio edytowany przez Lukic (2011-06-28 15:04:59)
Lukic napisał:
Podsumowując poprzednie tradowanie to jestem na niewielkim plusie, bo tylko 0,9 e.
Ostatnio oferta niestety uboga i dlatego mało co podaję. Na dziś będzie tylko rosyjska 2 liga i Irlandia.
5. Rosja 28.06.2011 - 16:00 Zhemchuzhina Sochi vs. Dinamo Bryansk
6. Irlandia 28.06.2011 - 20:45 Bray - Dundalk FC
Niestety w obu przypadkach szybko padły bramki i test legł w gruzach
. Bankrut całkowity
. Wyniki jakie padły w tych meczach (2:4 i 1:5) zaskoczyły mnie niesamowicie i uświadomiły, że u/o to naprawdę strasznie losowe zdarzenie
. Nie składam jednak broni, bo trading jest naprawdę ciekawym rozwiązaniem tylko trzeba dobrać sobie odpowiednie zdarzenie i właściwe zagospodarować kapitałem
.
Nie składam jednak broni, bo trading jest naprawdę ciekawym rozwiązaniem tylko trzeba dobrać sobie odpowiednie zdarzenie i właściwe zagospodarować kapitałem
Całkowicie popieram to co napisałeś. Jest to jeden z najlepszych sposobów do uzyskania zysku. Stawkowanie zrobiłeś moim zdanie bardzo ryzykowne. Lepiej grać 10% kapitału. Wolniej ale bezpieczniej. Oferta teraz bardzo skromna ale okazja do testowania różnych metod wyśmienita.
Pozdrawiam
Andrzej52 napisał:
Nie składam jednak broni, bo trading jest naprawdę ciekawym rozwiązaniem tylko trzeba dobrać sobie odpowiednie zdarzenie i właściwe zagospodarować kapitałem
Całkowicie popieram to co napisałeś. Jest to jeden z najlepszych sposobów do uzyskania zysku. Stawkowanie zrobiłeś moim zdanie bardzo ryzykowne. Lepiej grać 10% kapitału. Wolniej ale bezpieczniej. Oferta teraz bardzo skromna ale okazja do testowania różnych metod wyśmienita.
Pozdrawiam
Przy niskich kursach na U 2,5 stawkoanie tylko 10% kapitału nie przynosiłoby zbyt dużych zysków
. Dlatego postanowiłem po testować U 1,5 grając właśnie 10% kapitałem na każdy z typów. Zasady podobne czekam do uzyskania 2e zysku lub maks do 5-10 min. Wydaje się ryzyko większe, bo jak pada bramka to w zasadzie po kuponie
, jednak z drugiej strony inwestujemy mniejszy kapitał
. Zobaczymy jak to będzie szło założę oddzielny wątek do tego
.