Już spada >>> teraz 194,50
Jednak teraz trudno coś stwierdzić, bo równie dobrze może być spadek dalszy już dziś i nie zdziwię się jak cena / kurs się ponownie odbije w granice 200
Po porannym skoku do końca dnia utrzymywał się jednak trend spadkowy i zamknięcie na 192.
- ciekawe co dzisiejszy dzień przyniesie, ale myślę, że jednak spadek
woof napisał:
Po porannym skoku do końca dnia utrzymywał się jednak trend spadkowy i zamknięcie na 192.
- ciekawe co dzisiejszy dzień przyniesie, ale myślę, że jednak spadek
No widać pierwsze symptomy spadku. Zaryzykuję inwestycje na spadek
.
Lukic napisał:
woof napisał:
- ciekawe co dzisiejszy dzień przyniesie, ale myślę, że jednak spadekNo widać pierwsze symptomy spadku. Zaryzykuję inwestycje na spadek
.
Opłaciło się cierpliwie czekać na konkretny spadek
.
Dziś wartość akcji Barclays sięgnęły poziomu 175 jednostek
, co dało mi spory zysk
. Chociaż ta transakcja trzymała trochę w niepewności, bo konkretniejsze spadki zaczęły się dopiero od wczoraj, ale nie było bardzo mocno nerwowej atmosfery.
Za to na walutach szok 
- nawet niewiele pisałem, bo co się zabrałem na wpis o walutach to już było co innego
Barclays - dziś około 177 i jak myślisz co dalej ???
- ja czekam z zakupem, bo naprawdę nie wiem czy nastąpi dalszy spadek
woof napisał:
Barclays - dziś około 177 i jak myślisz co dalej ???
- ja czekam z zakupem, bo naprawdę nie wiem czy nastąpi dalszy spadek
Ciężko powiedzieć, gdyby ta wartość była około 190-200 to bym doradzał zakupić na spadek. Wartość ta mogłaby jeszcze trochę spaść tak do 170-165, ale widzę symptomy wzrostów.... Lepiej chyba poczekać, aż wartość tych akcji sięgnie jakiejś wartości skrajnej z ostatniego okresu czyli 190 lub 165 i wtedy zastanowić się nad inwestycją
.
No a jednak wartość akcji spada
. Już mamy około 170, a dzisiejsze min. to 168. Warto z dzień poczekać i zakupić na wzrost
.
Dzień się jeszcze nie skończył i może będzie spadek bo teraz jest 174
woof napisał:
Oj to chyba dobry dzień aby się zastanowić nad zakupem tych akcji
. Dzisiejsze notowania są następujące:
- Barclays min 163,60
- Lloyds min 23,21
Lukic napisał:
woof napisał:
Oj to chyba dobry dzień aby się zastanowić nad zakupem tych akcji
. Dzisiejsze notowania są następujące:
- Barclays min 163,60
- Lloyds min 23,21
No to ładnie podwoiłem kapitał
w ciągu jednego dnia 
- Barclays max 179
- Lloyds max 25,31
To graty 
Ja ostatnio niewiele kupuję, bo nie mam czasu dopilnować, a jak się nie popilnuje to czasami można stracić // stop los nie zawsze jest dobrym wyjściem.
- Barclays max 175,5
- trzeba poczekać z zakupem, bo cena w takim stanie średnim zawieszona 
Akcje powolutku idą w górę dlatego warto wstrzymać się z zakupem aż wartość osiągnie jakiś sensownie wysoki pułap i zakupić na spadek
.
Ja też ostatnio sobie odpuściłem wszelkie zakupy i czekam na uspokojenie się giełdy.
- coś zakupię dopiero jak zobaczę, ze jakiś walor doszewdł do moim zdaniem skrajnych wartości
Akcje poszły w końcu do góry jak burza
. Obecnie są to wartości:
- Barclays max 200
- Lloyds max 30
Jest to prawie maksymalna wartość z ostatnich kilku miesięcy
. Dlatego warto się zastanowić nad inwestycjami na spadek
.
Lukic napisał:
Akcje poszły w końcu do góry jak burza
. Obecnie są to wartości:
- Barclays max 200
- Lloyds max 30
Jest to prawie maksymalna wartość z ostatnich kilku miesięcy. Dlatego warto się zastanowić nad inwestycjami na spadek
.
W dalszym ciągu wartości tych akcji utrzymują się na podobnym poziomie co pisałem ostatnio. Póki co dalej czekam na spadek wartości, który okresowo się pojawia, ale zysk nie jest zadowalający. Wczoraj wartość akcji Barclay's spadły do 196.
Teraz 198 > trzeba przypilnować i może coś kupić na spadek jak cena podskoczy do około 200 /202
- z walutami chyba trzeba poczekać, bo sporo spadły i nie wiadomo co dalej
woof napisał:
Teraz 198 > trzeba przypilnować i może coś kupić na spadek jak cena podskoczy do około 200 /202
Woooow i takich rzeczy boję się najbardziej na giełdach - niespodziewany ostry wzrost wartości:
- Barclays max 225
- Lloyds max 33
Do jakiej wartości wzrosną nie mam pojęcia.
Ostatnio edytowany przez Lukic (2012-01-20 11:44:52)
Właśnie // dobrze, że nic nie kupiłem // na akcjach i towarach można tak się wkopać jak rynek jest tak niestabilny jak teraz // trochę mniej ryzyka jest na walutach i indeksach, ale i tak trzeba uwazać i wiedzieć co kiedy kupować .
- teraz prawie żadne analizy nie dają choćby troszeczkę pewności co będzie dalej i jeżeli już kupować to tylko z dobrym zabezpieczeniem kapitałowym i tylko na szczytach troszeczkę bardziej przewidywalnych walorów
Wartości akcji tych banków w dalszym ciągu notują znaczne wzrosty
. Wielka Brytania jest jednym z tych krajów gdzie kryzys dotkną ich dość mocno. W dobie kryzysu akcje tych banków ucierpiały naprawę bardzo silnie. Jeszcze rok temu akcje tych banków warte były:
- Barclays max 330
- Lloyds max 71
Obecnie widać powrót tych walorów do wartość sprzed roku dzięki względnej stabilizacji w Europie. Wartości wynoszą odpowiednio:
- Barclays max 258
- Lloyds max 36
Jeśli znowuż nic negatywnego nie wydarzy się w Europie wartości akcji tych banków powinny jeszcze rosnąć
.
Ostatnio edytowany przez Lukic (2012-03-02 10:26:08)