Witam
- powołuję ten temat ponieważ na tym rynku dzieją się ciekawe sprawy
USD / PLN >>> kurs 3,3500
Cena dolara moim zdaniem jest bardzo przeszacowana.
- owszem w ostatnich 3 latach 2 razy cena była wyższa i dochodziła powyżej 3,5000 ale wtedy były inne przesłanki do tak wysokiej ceny.
- dziś wydaje się, że tylko polityczne układy sterują tą ceną i raczej napewno cena powinna spaść
- przy ostrożnej gospodarce kapitałem można śmiało grać na spadki, bo nie ma racjonalnych przesłanek do aż takiej słabości złotówki
- jeżeli cena wzrośnie w okolice3,5000 to śmiało można grać nawet całym kapitałem na spadek kursu, a zyski będą 
- teraz jednak trzeba ostrożnie ponieważ nigdy nie wiadomo co politykom przyjdzie do głowy
Dziś piątek więc oczywiście lepiej poczekać do poniedziałku z zakupami.
Sytuacja na tym rynku USD /PLN 3,2550 jest bardzo podobna jak napisałem w temacie EUR / PLN
woof napisał:
Cena EUR / PLN jest w granicach 4,3850 i moim zdaniem jest bardzo wysoka.
- czego dalej można się spodziewać to jeden diabeł wie
- wczoraj gdzieś czytałem lub słyszałem, że polski bank może interweniować jeżeli zauważy, że ruch jest tylko czysto spekulacyjny i mogą interweniować w celu umocnienia złotówki
Myślę, że można skromnie zakupić na spadek, a już napewno jeżeli kurs z rana sporo wzrośnie.
USD / PLN 3,1850 

- po interwencjach polskiego banku spadł kurs EUR/PLN, a za czym kurs dolara także pikuje wdół i tylko dziś spadł o około 10 gr
Teraz trzeba uważąć, bo myślę, że mogą nastąpić wzrosty w następnych dniach i tak do następnej interwencji.
Niestety wzrostów nie było i dalej dolar osłabił się do wartości 3,1000.
- nic nie mówiono i nic nie pisano, ale zapewne były interwencie polskiego banku, jednak dziś już pewnie będzie normalnie i złoty zapewne troszeczkę osłabnie
- skoki wartości dolara są dość wysokie i trzeba uważać aby nie brakło pieniędzy jeżeli nie gra się stop- loss
- jednak gra stop- loss nie zawsze jest skuteczna i pomimo zabezpieczenia przed dużym spadkiem też można sporo stracić przy wielokrotnym zlym wyborze
- ja inwestująć przy tak dynamicznym rynku wolę sam pilnować
USD / PLN 3,3925 / szok /
- wczoraj kupiłem troszeczkę po kursie 3,3700 na spadek i dziś niestety muszę czekać i mam nadzieję odrobić straty, bo na takim poziomie jak dziś dolar nie możew się utrzymać
-
USD / PLN 3,4380 / szok /
USD / PLN 3,3610 było o 11.20 

- poczekam na większy spadek 
Muszę powiedzieć, że zacząłem się tą parą również interesować
. Przed chwilą nastąpił bardzo duży spadek (3.34 z 3.40) i zapewne będzie się on utrzymywał
, bo wartość dolara na poziomie 3.40 pln to stanowczo za dużo
. Spowodowane jest to zapewne niestabilnością strefy euro...
.
Ostatnio edytowany przez Lukic (2011-11-30 14:19:50)
Jesteśmy postrzegani jako zaścianek europy i dlatego gdzie ktoś coś pierdnie to u nas najbardziej czuć, a do tego jeszcze zapewne wielka finansjera też chce zarobić choćby na trupie ale zarobić !!!
Szokował mnie kurs 3,34, a okazało się, że był na szczycie powyżej 3,43.
- dziś spadł do wartości 3,32
- sprzedałem po kursie 3,3350 i troszeczkę zarobiłem / myślę, że powinienem jeszcze poczekać, ale nie lubię bezczynności i też nie wiem co dalej będzie z tą parą przynajmniej w najbliższym czasie.
Ojojoj > naprawdę nie spodziewałem się, że kurs skoczy powyżej 3,50
Wczoraj USD/PLN - prawie 3,52 
- zastanowię się nad tą parą i chyba coś zakupię na spadek, ale wpierw dokładnie przeanalizuję, czy nie za wcześnie
woof napisał:
Ojojoj > naprawdę nie spodziewałem się, że kurs skoczy powyżej 3,50
Wczoraj USD/PLN - prawie 3,52
- zastanowię się nad tą parą i chyba coś zakupię na spadek, ale wpierw dokładnie przeanalizuję, czy nie za wcześnie
Zgadza się jest to dobry moment, aby zastanowić się nad inwestycją w tą parę walutową
.
Jeeeee::6::, Obecny kurs to około 3,45, a ja zarobiony jak cholera
hehe
. Ciekawe do ilu jeszcze spadnie
?
Lukic napisał:
Jeeeee::6::, Obecny kurs to około 3,45, a ja zarobiony jak cholera
hehe
. Ciekawe do ilu jeszcze spadnie
?
- mamy trochę stabilizacji na poziomie3,40
- teraz już nie bardzo jestem pewien zachowania się tej pary jak i pary EUR/PLN
- inwestycja trochę ryzykowna i na spadek i na wzrost, bo to co działo się ostatnio jest irracjonalne i myślę, że obecnie trzeba poczekać z zakupem ponieważ nikt nie zapewni iż znów komuś coś odbije i kurs wzrośnie do 3,55 lub więcej, a i spadek do poniżej 3,35 jest także bardzo realny
I znowu dolarek powyżej 3,50
. Kto jeszcze nie kupił na spadek polecam
.
Oj > ja mimo wszystko poczekam jeszcze !!!!!
Lukic napisał:
I znowu dolarek powyżej 3,50
. Kto jeszcze nie kupił na spadek polecam
.
Kto nie kupił niech żałuje
. Na dzień dzisiejszy dolar kosztuje 3.43
. Niby te 7gr., ale na giełdach przy wysokich dźwigniach można było przy małym wkładzie własny zarobić naprawdę sporą kasę
. Ciekawe co dalej spodziewać się spadku czy wzrostu ??.
Ostatnio edytowany przez Lukic (2012-01-13 10:33:22)
Na tym rynku 7 groszy to około 75% zysku, czyli z 1000 zł 750 zarobku 
- dzwignia jest 1/40
- oczywiście przy złej inwestycji tak samo jest ze stratą 
Uspokojenie na rynkach
i wzmocnienie złotego wobec dolara stało się faktem
. Dzisiejsze minimum złotówki względem dolara wynosi 3,3775
. Póki co eksperci zapowiadają spadek, jednak po godzinie 14:00 mają wpłynąć następujące informacje "Dziś w USA opublikowane będą dane o cenach producenta (14.30) oraz produkcji przemysłowej (15.15)" >> money.pl. Może to wpłynąć na wzrost wartości dolara, chociaż wcale nie musi. Ja póki co wstrzymuję się z inwestycjami.
Ostatnio edytowany przez Lukic (2012-01-18 11:28:03)
Dawno nic nie było napisane w tym temacie
. Złotówka od ostatniego postu znacznie się wzmocniła. Jeszcze wczoraj dolar zniżył się do poziomu 3 zł. Dziś dość mocno wzrósł i utrzymuje się na poziomie 3,10 zł.